Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei

de MotanLaOale in Mancaruri de legume, 7 Iun 2020 | 23881 vizualizari

 

 Mancarea de mazare cu carne de porc este reteta gustoasa a familiei. Pregatita ca la mama acasa, cu ceapa rumenita, cu marar pentru aroma. Pentru zilele de post, poti sa o lasi simpla, fara carne. Adauga o lingurita de zahar in mancare si vei vedea cat de gustoasa iese.
Daca vrei sa pregatesti si tu aceasta Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: mazare, pulpa de porc, ceapa, pasta tomate, marar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei
  • 400 g mazare congelata
  • 600 g pulpa de porc
  • 1 ceapa mare
  • 70 g pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • boia
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei:

Iata cum se prepara Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei

Pulpa de porc se curata, se spala si se taie bucati mai mici.

 Bucatile de carne se pun la prajit intr-o cratita cu ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea.

Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in cratita peste pulpe.

Se caleste 2-3 minute dupa care se pune apa si se fierbe 20-25 minute.   Se presara sare, piper si boia.

Se  adauga mazarea, se completeaza cu apa si se fierbe 15-20 minute pana este fiarta carnea si mazarea.

Se adauga pasta de tomate, zahar, sare si piper si se mai fierbe 5 minute.

Mararul se toaca marunt, se adauga in mancare, se mai fierbe putin si este gata.

In copilarie, bunica pregatea si delicioasa Mancare de bame servita neaparat cu Castraveti covasiti la soare sau Mancarea de castraveti murati, un alt deliciu de mancare.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu carne de porc, reteta gustoasa a familiei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

10.06.2020, 01:23

dantes 1

10.06.2020, 18:41

Buna!

Duduvd77 1

18.02.2024, 17:17

Câtă apă se pune? Că mai suntem unii dintre noi care nu suntem bucătari profesioniști, și eu aș vrea să pun 20 de litri să-mi ajungă pentru un an întreg, se poate?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu mazare si piept de pui