Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty in Mancaruri de post, 22 Mar 2023 | 3175 vizualizari

 

Pentru aceasta Reteta de mancare de post cu urzici, am folosit ca si planta aromatizanta, Hasmatuchi. O ador si o folosesc primavara la ciorbite. Urzicile au iesit grozave si cred ca merg foarte bine impreuna.
Pentru aceasta reteta sunt necesare cateva ingrediente: urzici, ulei, usturoi, ceapa, faina, hasmatuchi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Reteta de mancare de post cu urzici avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 kg urzici
  • 50 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi curatat si zdrobit
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 3 linguri cu faina de grau
  • sare piper negru macinat
  • 2 linguri cu hasmatuchi taiat marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de mancare de post cu urzici:

Iata cum se prepara Reteta de mancare de post cu urzici 

Am curatat bine urzicile, le-am spalat in multe ape si le-am pus la fiert intr-o oala cu apa fierbinte in care am adaugat putina sare. Le-am tinut la fiert pana ce codita s-a inmuiat, apoi le-am scos intr-o strecuratoare si le-am lasat sa se racoreasca putin. Nu aruncam apa in care au fiert urzicile. Cand s-au racorit, le-am taiat marunt.

Intre timp, am taiat ceapa marunt si am calit-o in ulei, adaugand cate putina apa in care au fiert urzicile.

Cand ceapa s-a inmuiat, am adaugat  jumatate din usturoiul zdrobit, un praf de piper negru macinat si urzicile taiate. Am amestecat bine, apoi am turnat faina dizolvata in 250 ml apa de urzici  Am tinut la fiert 10 minute adaugand cate  putina zeama. pana am obtinut cosistenta dorita.

La final, am gustat de sare, am adaugat restul de usturoi si hasmatuchiul. 

Servim pe paine prajita sau cu mamaliga.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Orez cu urzici la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de mancare de post cu urzici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza cu ciuperci uscate (masa de Craciun poloneza)