Mancare de spanac

de Ina in Mancaruri de post, 22 Mar 2012 | 24391 vizualizari

 

Poftiti la masa, este inca fierbinte! :-bd

 

INGREDIENTE

  • 2 kg spanac crud
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • 3 linguri faina
  • sare/ delikat
  • 2 litri apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

Indepartam coditele de spanac, iar frunzele le spalam bine in apa rece.


Punem la fiert cca 2 litri apa cu o lingura de sare sau delikat. Cand apa clocoteste, punem frunzele de spanac ( putin cate putin ) pe care le oparim 1 minut si le scoatem intr-un alt vas, pana oparim intreaga cantitate de spanac. Cand se raceste putin, il tocam ( eu l-am pus la robot, ca aveam prea mult :"> , dar arata mai bine sa lasati frunzele mai mari ).


Separat, tocam marunt usturoiul si ceapa si le calim in putin ulei , apoi adaugam spanacul tocat si cateva polonice din zeama in care l-am oparit, amestecand bine. ( 5-6 polonice, in functie de consistenta pe care vrei s-o obtii ). Lasam sa fiarba la foc mic, timp in care facem rantasul : amestecam 3 linguri de faina cu o ceasca de apa rece si strecuram lichidul peste spanacul clocotind, amestecand sa nu faca cocoloase. Daca dorim ca sosul sa fie mai gros, repetam operatiunea cu faina. Cand spanacul e fiert si are consistenta dorita oprim focul si potrivim de sare.


Servim fierbinte, cu oua ochiuri alaturi ( sau fara, daca doriti o mancare de post ).

TIPS-URI

1

Incercati sa tocati spanacul cu cutitul, in bucati mai mari. Mie mi-a fost cam lene, dar va asigur ca va arata mult mai bine pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

madi_marin 1

23.03.2012, 20:55

cat de mult imi place... simplu si taaaare bun...

diana_k 1

23.03.2012, 21:38

foarte bun, eu il fac cu lapte.

portiadelumina 1

17.10.2013, 15:50

Pe asta n-am comentat-o pentru că eram în post atunci

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de ardei copti a la Durau
  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pateu de ficat

ieri la 23:18

Fursecuri duo

de GeorgiG 5

ieri la 22:59

Salata de sparanghel cu hering

ieri la 22:56

Pancakes cu frunze de Mangold (Swiss Chard)

ieri la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Gogosi galbene si pufoase (post)