Mancare de spanac

de Irina in Mancaruri de post, 19 Mar 2013 | 59880 vizualizari

 

Cel mai tare ma bucur cand apar in piata "verziturile". Nu stiu la ce sa ma opresc atunci cand trec printre tarabele cu salata verde, spanac, loboda, leurda, untisor, ceapa si usturoi verde.
Am ales niste spanac proaspat si am facut o delicioasa mancare de spanac, numai buna pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 8 rosii cherry
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

Am spalat si am curatat bine spanacul.

Ceapa si usturoiul le-am taiat si le-am pus intr-un vas in ulei incins. Le-am adaugat putina apa si am acoperit pentru a fierbe inabusit.

Cand s-au inmuiat, am adaugat spanacul, putina sare si piper si putina apa. Eu am oparit spanacul inainte, de teama sa nu se ofileasca, pentru ca nu l-am preparat imediat ce l-am cumparat. 

La scurt timp, pentru ca nu-i trebuie prea mult spanacului sa fiarba, am adaugat rosioarele taiate jumatati si am mai lasat putin la foc, in vasul acoperit cu capac.

Inainte de a stinge focul am stors inca putin usturoi verde deasupra si am adaugat zeama de lamaie, pentru un gust cat mai fresh.

Am prajit cateva felii de paine pentru a le servi impreuna cu mancarea. 

Pofta buna, va invit la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume colorate la grill