Mancare de spanac

de Irina in Mancaruri de post, 19 Mar 2013 | 27484 vizualizari

 

Cel mai tare ma bucur cand apar in piata "verziturile". Nu stiu la ce sa ma opresc atunci cand trec printre tarabele cu salata verde, spanac, loboda, leurda, untisor, ceapa si usturoi verde.
Am ales niste spanac proaspat si am facut o delicioasa mancare de spanac, numai buna pentru o zi de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 8 rosii cherry
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

Am spalat si am curatat bine spanacul.

Ceapa si usturoiul le-am taiat si le-am pus intr-un vas in ulei incins. Le-am adaugat putina apa si am acoperit pentru a fierbe inabusit.

Cand s-au inmuiat, am adaugat spanacul, putina sare si piper si putina apa. Eu am oparit spanacul inainte, de teama sa nu se ofileasca, pentru ca nu l-am preparat imediat ce l-am cumparat. 

La scurt timp, pentru ca nu-i trebuie prea mult spanacului sa fiarba, am adaugat rosioarele taiate jumatati si am mai lasat putin la foc, in vasul acoperit cu capac.

Inainte de a stinge focul am stors inca putin usturoi verde deasupra si am adaugat zeama de lamaie, pentru un gust cat mai fresh.

Am prajit cateva felii de paine pentru a le servi impreuna cu mancarea. 

Pofta buna, va invit la masa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Mancare de spanac-0
Mancare de spanac-1
Mancare de spanac-2
Mancare de spanac-3
Mancare de spanac-4
Mancare de spanac-5
Mancare de spanac-6
Mancare de spanac-7
Mancare de spanac-8

COMENTARII (21)

Rocsi

Rocsi 1

19.03.2013, 21:39

Pushaa

Pushaa 1

21.03.2014, 13:13

mmm ce-mi place!

claudiaO

claudiaO 1

09.04.2014, 12:13

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!