Mancarica de prune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de laura_n in Slow Cooker, 10 Mar 2016 | 4222 vizualizari

 

Copilaria mea a fost marcata de cateva mancaruri si deserturi care astazi ma arunca in butoiul cu amintiri. Pot sa spun ca azi am reusit sa retraiesc o parte din ea si sa imi fac ziua speciala. 
Nu stiu cati dintre voi ati savurat sau cunoasteti mancarica de prune, dar eu am crescut cu ea. Iaiaca mea (bunica din partea tatalui) o pregatea mereu. Era atat, dar atat de buna. Bunica o pregatea mereu la foc mic, asa...pe-ndelete! O nebunie, un gust minunat! Iar pentru mine a fost si va ramane o delicatesa chiar de pare o mancare banala pentru unii.
Astazi am indraznit sa fac propria mea mancarica de prune. Din motive de dieta, am deviat destul de mult de la reteta ei, in sensul ca bunica facea cu zahar ars, fara ceapa. Eu am adaugat ceapa, am renuntat la zahar si ce credeti? Ca sa o pregatesc la fel, la foc mititel, am apelat la slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L. Eram convinsa ca este mai mult decat perfect pentru misiunea mea :)
Ohh, nici nu pot sa va descriu ce am simtit cand am savurat prima lingura...pur si simplu un rasfat. Da, astazi reteta bunicii si Crock-Pot m-au rasfatat, la maxim!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr prune uscate
  • 2 cepe rosii potrivite
  • 100 gr morcovi baby
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingura pasta tomate
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de prune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Curatam ceapa si o taiem marunt. 

Conectam slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital la priza. In vasul de ceramica, turnam 2-3 linguri cu ulei, ceapa tocata marunt si morcoveii, alaturi de un praf de sare. Selectam functia high si durata de 30 min.

Intre timp, spalam in apa rece prunele. Le desfacem de samburi si le lasam la scurs.

Dupa cele 30 minute, ceapa devine translucida, iar atunci adaugam prunele desfacute. Dizolvam o lingura de bulion intr-o cana cu apa si turnam peste prune. Acoperim, selectam functia low si durata de 1 h 30 min.

 Dupa ce se termina programul, stim ca aparatul trece pe functia de pastrare la cald, ceea ce este ideal, mai ales cand servim mai tarziu. 

Servim calda, dar este la fel de buna si rece.

TIPS-URI

1

alegeti prune uscate la soare, nu din cele uscate la fum, au un gust usor aspru.

2

bunica mea nu folosea ceapa, punea morcovi obisnuiti taiati rondele subtiri si topea cateva linguri de zahar, apoi punea prunele si morcovii, apa si lasa la foc mic sa se gateasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de prune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot