Marinata de peste

de vasimur in Peste, 8 Noi 2017 | 18801 vizualizari

 

Marinata de pește este o mâncare ușoară, dietetică și preferată de unii în posturi, la dezlegare de pește. Ea poate fi preparată din macrou, sau din stavrid congelat. Eu prefer să fac marinata din macrou.
Din ingredientele de mai jos a rezultat 1 porție (1 găletușă de 900 g). 

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți macrou congelat (curățat, au cântărit 500 g)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă medie
  • 1 frunză de dafin
  • 1 linguriță de sare
  • 250-300 ml de apă
  • 150 ml de oțet
  • 1 linguriță de boabe de piper
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de boabe de muștar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata de peste:

După ce peștele s-a dezghețat, îl curățăm de intestine și îndepărtăm capul și coada. Spălăm foarte bine peștele, după care îl punem să stea în apă rece 15 minute. Punem peștele la scurs într-o strecurătoare, apoi îl tăiem rondele potrivit de groase.

Între timp preparați oțetul. Se pun la fiert, într-o oală, 250-300 ml de apă și 150 ml de oțet din vin, de 9 grade, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de zahăr, împreună cu mirodeniile (1 linguriță de boabe de piper, 1 linguriță de boabe de muștar și 1 frunză de dafin). Se lasă la fiert 5 minute. Se oprește focul și se lasă să se răcească.

Curățăm morcovul și ceapa și le spălăm bine. Morcovul îl dăm prin răzătoarea mică, iar ceapa o tăiem solzișori.

Așezați pe fundul găletușei (puteți folosi un borcan) un rând de ceapă amestecată cu morcov, peste care punem un rând de rondele de pește. Punem din nou un rând de ceapă amestecată cu morcov, peste care punem un rând de rondele de pește și tot așa până ce terminăm ingredientele.

Se toarnă oțetul peste rondelele de pește, după care se pune capacul și se lasă la macerat 5-7 zile, la răcoare.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Spălați și curățați bine peștele.

2

Nu puneți oțetul fierbinte peste pește.

3

Nu puneți prea multe frunze de dafin, pentru că îi dă un gust specific, mult prea puternic.

4

Oțetul trebuie să acopere bine peștele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Macrou in sos rosu cu masline