Martipan

de Adinuta in Dulciuri, 9 Oct 2009 | 27435 vizualizari

 

Azi am facut muffins (briose) cu miere ce se cereau decorate cu albinute din martipan. Cum nu am gasit de cumparat, am cautat pe internet cum se face si pe un forum am gasit reteta poftita. Spre surprinderea mea, este destul de simplu de facut, gustul este aromat, iar coca numai buna de modelat :)

 

INGREDIENTE

  • 125 grame zahar pudra pentru coca
  • 1 ou
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta de vanilie
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 225 faina de migdale
  • vreo 2 linguri de faina
  • 100 grame zahar pudra pentru modelat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Martipan:

Paul 1: Pentru ca nu am avut faina de migdale, am dat prin rasnita de cafea fulgi de migdale cu cate un pic de faina la fiecare macinare (asta pentru ca migdalele sunt un pic uleioase, iar faina poate deveni ca o pasta in loc de praf).

Odata faina "facuta", putem trece la realizarea martipanului: se cerne zaharul pudra, se adauga cel vanilat, un ou si se amesteca. Apoi se pune esenta de vanilie, urmata de sucul de la lamaie. Se amesteca bine cu mixerul.

Paul 2: Compozitia obtinuta se pune pe aragaz la bain-marie, amestecandu-se incontinuu pana ce zaharul se dizolva si totul se leaga, ca o budinca subtire. Se lasa la racit.

Paul 3: In martipanul racit se pune faina de migdale si se framanta un aluat moale. Se mai poate adauga un pic de faina. Se pune si un praf de colorant alimentar in functie de ce vrem sa facem. Eu am folosit galben. Coca se intinde pe o suprafata pudrata cu zahar si se decupeaza forme sau se modeleaza cu mana. Apoi ornam ce dulciuri vrem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Martipan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Adinuta 1

11.03.2010, 20:24

lumininita, mi-era dor de tine nu sunt in tara, dar am vazut ca si oana intreba de fulgi, parca cineva a zis ca a gasit in kauffland sau real, ceva de genul. Sper sa gasesti!

Adinuta 1

11.03.2010, 20:24

nadina73, multumesc frumos!

elena1988 1

08.02.2011, 10:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert gem de piersici cu pepene galben