Matoke

de CookieMonster in Aperitive / Garnituri, 9 Apr 2013 | 5319 vizualizari

 

Este o mancare dulce picanta foarte savuroasa

 

INGREDIENTE

  • 4 banane mici
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 20 g unt
  • 1 ceapa mica tocata
  • 2 rosii taiate bucati
  • 2 catei de usturoi
  • mix piper
  • 1/2 ardei capia
  • oregano
  • boia iute
  • chilli
  • 200 ml supa concentrata de vita
  • ulei pentru prajit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Matoke:

1. Bananele se curata, se taie rondele mai groase si le stropim cu zeama de lamaie

2. Incingem untul intr-o tigaie mare si adaugam ceapa tocata marunt, lasand-o la calit 3 minute. Punem rosiile, piperul, ardeiul capia, chilli si ustruroiul. Se lasa la inabusit cateva minute. Condimentam dupa gust cu sare, piper si boia. 

3. Turnam supa si lasam totul sa fiarba pana cand incepe sa clocoteasca.

4. Micsoram flacara si adaugam bucatile de banane. acoperim vasul cu un capac si lasam bananele sa fiarba pana se inmoaie ( 15 - 20 min)

Preparatul se serveste fierbinte, decorat cu oregano ( in reteta originala este coriandru)

TIPS-URI

1

Se poate adauga si carne facuta separat - cubulete de vita prajite bine si un pic sarate

2

Pentru a fi de post se poate inlocui supa de vita cu cea de legume

Daca ti-a placut reteta noastra "Matoke" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Satisfyyourcravings 1

10.04.2013, 00:34

Foarte interesantă!

Sim0na 1

10.04.2013, 14:21

Interesant! N-am mancat niciodata bananele in ceva sarat..

CookieMonster 1

10.04.2013, 20:40

Multumesc nimic nu este pierdut inca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu piure de cartofi la cuptor