Melci cozonacei cu branza

de RuxyRux in Prajituri, 16 Noi 2011 | 3540 vizualizari

 

O reteta delicioasa de melci cozonacei cu branza dulce- sarata pe care o recomand cu drag...este perfecta si pentru cozonacii de sarbatori( tot testez retete pentru Craciun)....By Ruxy!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg faina
  • 375 gr iaurt
  • 4 oua mari
  • 200 gr unt
  • 300 ml lapte 
  • 350 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • un praf de sare
  • 2 pliculete drojdie uscata( 14 gr)
  • coaja rasa de portocala
  • Umplutura:
  • 600 gr telemea sarata de vaca
  • 200 gr smantana mai grasa
  • 200-250 gr zahar( in functie de gustul personal)
  • 2 pliculete vanilie
  • coaja de portocala
  • 1 ou si 2 galbenusuri
  • Pentru uns:
  • 3 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cozonacei cu branza:

Cernem faina, In vasul de framantat, adaugam pe rand ingredientele uscate.


Amestecam untul topit cu laptele caldut, vanilie si zahar.


Punem iaurtul in vas peste faina, ouale si apoi laptele cu unt si zahar si coaja de portocala. Framantam un aluat bun pana nu se mai lipeste de maini.


Lasam la crescut acoperit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.


Impartim coca in trei.


Intre timp am pregatit branza framantand telemeaua cu zahar si vanilie( aveti grija sa o scurgeti de apa), apoi adaugam ouale.


Intindem o foaie cu mana, presaram foaia cu branza si apoi o rulam. Taiem bucati de aluat si le intoarcem pe foaia de copt gata pregatita in tava.


Ungem cu galbenus si gata la cuptor fuguta la 180 grade pentru 25-30 de minute.


Eu am facut si un cozonacel cu nuca cacao si migdale( aveam ramasa de la pragitura Greta).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cozonacei cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (77)

RuxyRux 1

20.11.2011, 10:44

Dena...multumesc mult

-Miti- 1

03.12.2011, 23:11

de la cate bunaciuni am lipsit

RuxyRux 1

03.12.2011, 23:24

Eiii Miti...fuse si se duse

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Belvita Star