Melci cu nuca

de Irina in Prajituri, 24 Oct 2013 | 29199 vizualizari

 

Ma laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac vad ca de fapt nu am foi ci o singura foaie de aluat...
Asa ca, in loc de baclava am facut niste melcisori cu nuca. Buni au fost, dar s-au terminat urgent. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj
  • nuca macinata
  • praf de scortisoara
  • 3 linguri de zahar brun
  • unt topit pt uns foaia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Foaia decongelata am intins-o si am uns-o cu putin unt topit, pentru a se lipi mai bine nuca.


Am presarat peste foaie nuca macinata, cat sa o acopere bine, praf de scortisoara si zahar brun. Cred ca fiecare poate pune ingredientele in cantitati mai mici sau mai mari, dupa preferinta.


Am rulat foaia si am taiat rondele, nu foarte groase.


Am uns o tava si am tapetat-o cu hartie de copt, dupa care am asezat rondelele in tava.


Am mai presarat putin zahar pe deasupra fiecarui melc format si am uns marginile aluatului cu unt topit. De obicei ung cu galbenus de ou, dar acum m-am zapacit si am uitat.


Noroc cu untul topit pregatit pentru baclava... :))


Am dat tava la cuptor cam 25 minute, timp in care melcii mei au capatat o nuanta aurie tare frumoasa.


Puteti sa-i serviti si cu putina miere de albine.


Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

RuthAnne 1

27.10.2013, 14:17

Mersi

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 13:21

arata grozav

Ancutsa 1

06.07.2016, 19:37

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

17960 puncte

Rocsi

6716 puncte

oanapl

5553 puncte

Constelatialeu

4708 puncte

katty

4274 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ficatei in sos de ceapa
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert placinta cu dovleac 2

de Dea_Dea 6

pe 26.01 la 21:58

Desert Banana Bread

pe 26.01 la 20:47

Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate

de RODIMUR 7

pe 26.01 la 16:19

Desert tarta cu cremeux de ciocolata

pe 26.01 la 14:21

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita" cu ciocolata