Melci cu nuca

de Irina in Prajituri, 24 Oct 2013 | 23431 vizualizari

 

Ma laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac vad ca de fapt nu am foi ci o singura foaie de aluat...
Asa ca, in loc de baclava am facut niste melcisori cu nuca. Buni au fost, dar s-au terminat urgent. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj
  • nuca macinata
  • praf de scortisoara
  • 3 linguri de zahar brun
  • unt topit pt uns foaia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Foaia decongelata am intins-o si am uns-o cu putin unt topit, pentru a se lipi mai bine nuca.


Am presarat peste foaie nuca macinata, cat sa o acopere bine, praf de scortisoara si zahar brun. Cred ca fiecare poate pune ingredientele in cantitati mai mici sau mai mari, dupa preferinta.


Am rulat foaia si am taiat rondele, nu foarte groase.


Am uns o tava si am tapetat-o cu hartie de copt, dupa care am asezat rondelele in tava.


Am mai presarat putin zahar pe deasupra fiecarui melc format si am uns marginile aluatului cu unt topit. De obicei ung cu galbenus de ou, dar acum m-am zapacit si am uitat.


Noroc cu untul topit pregatit pentru baclava... :))


Am dat tava la cuptor cam 25 minute, timp in care melcii mei au capatat o nuanta aurie tare frumoasa.


Puteti sa-i serviti si cu putina miere de albine.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

RuthAnne 1

27.10.2013, 14:17

Mersi

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 13:21

arata grozav

ancutsa 1

06.07.2016, 19:37

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca,stafide,rahat si visine