Melci cu nuca

de Irina in Prajituri, 24 Oct 2013 | 22170 vizualizari

 

Ma laud de nu stiu cand ca fac o baclava. Buuuun. Scot pachetul de foi din congelator si il las la dezghetat. Cand il desfac vad ca de fapt nu am foi ci o singura foaie de aluat...
Asa ca, in loc de baclava am facut niste melcisori cu nuca. Buni au fost, dar s-au terminat urgent. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foietaj
  • nuca macinata
  • praf de scortisoara
  • 3 linguri de zahar brun
  • unt topit pt uns foaia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Foaia decongelata am intins-o si am uns-o cu putin unt topit, pentru a se lipi mai bine nuca.

Am presarat peste foaie nuca macinata, cat sa o acopere bine, praf de scortisoara si zahar brun. Cred ca fiecare poate pune ingredientele in cantitati mai mici sau mai mari, dupa preferinta.

Am rulat foaia si am taiat rondele, nu foarte groase.

Am uns o tava si am tapetat-o cu hartie de copt, dupa care am asezat rondelele in tava.

Am mai presarat putin zahar pe deasupra fiecarui melc format si am uns marginile aluatului cu unt topit. De obicei ung cu galbenus de ou, dar acum m-am zapacit si am uitat.

Noroc cu untul topit pregatit pentru baclava... :))

Am dat tava la cuptor cam 25 minute, timp in care melcii mei au capatat o nuanta aurie tare frumoasa.

Puteti sa-i serviti si cu putina miere de albine.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Melci cu nuca-0
Melci cu nuca-1
Melci cu nuca-2
Melci cu nuca-3
Melci cu nuca-4
Melci cu nuca-5
Melci cu nuca-6
Melci cu nuca-7

COMENTARII (31)

RuthAnne

RuthAnne 1

27.10.2013, 14:17

Mersi

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 13:21

arata grozav

ancutsa

ancutsa 1

06.07.2016, 19:37

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!