Desert melci cu rahat

de xana in Dulciuri, 17 Mai 2018 | 3118 vizualizari

 

M-am inspirat din aceasta reteta https://www.bucataras.ro/retete/melci-cu-rahat-si-miere-462.html, cu mici modificari. Foarte buni au fost!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 25 gr zahar pudra
  • 75 gr margarina
  • 125 ml lapte
  • 4 gr drojdie uscata
  • ½ lingurita praf de copt
  • 5-6 cuburi rahat
  • cca 50 gr miere
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert melci cu rahat:

Omogenizam 50 gr din cantitatea de margarina topita si racita impreuna cu 2 galbenusuri. Adaugam apoi zaharul pudra si 50 ml de lapte. Faina o amestecam cu un praf de sare, drojdia si praful de copt si o punem peste preparatul anterior.

Incepem sa framantam adaugand si restul de lapte, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa dupa gust pana obtinem un aluat destul de moale dar nelipicios. Se lasa la crescut cca. 30 de minute.

Intindem aluatul si il ungem cu restul de margarina (aceasta trebuie sa fie moale), apoi il impachetam si intindem din nou o foaie subtire si dreptunghiulara.

Taiem foaia in fasii late de doua degete, apoi distribuim cubulete mici de rahat. Lipim fiecare fasie astfel incat rahatul sa ramana in mijloc, apoi rulam in forma de melcisori.

Punem melcii in tava de copt, ii ungem cu galbenusul de ou ramas si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180º C, pentru cca 30 de minute sau pana se rumenesc usor.

Cat sunt inca fierbinti, ii ungem cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melci cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura felii de London