Melcisori cu nuca si scortisoara

de merisor in Prajituri, 3 Noi 2012 | 4656 vizualizari

 

Pufosi, aromati si gustosi.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte
  • sare
  • esenta de lamaie
  • 600 gr faina

Pentru uns:

  • 100 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 150 gr nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara

Pentru sirop:

  • 150 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si scortisoara:

Am pus drojdia intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat.


Am adaugat laptele caldut si putina faina cat sa rezulte o maia de consistenta unei smantani.


Am acoperit bolul cu un stergar de bucatarie si am lasat la crescut cam 10 minute pana si-a dublat volumul.


Apoi am adaugat cele doua oua, sarea, esenta, uleiul, untul topit si restul de faina.


Am framantat un aluatul pufos ca si cel de cozonac.


Am acoperit si am lasat aluatul la crescut pentru 15 minute.


Intre timp, am pregatit compozitia de uns.


Am frecat untul cu zaharul apoi am adaugat nuca macinata si scortisoara.


Cand aluatul a crescut am intins doua foi dreptunghiulare groase ca de un deget, pe care le-am uns cu cate o jumatate din compozitie


Le-am rulat si am taiat bucatele pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie.


Am dat la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.


Intre timp am fiert siropul din lapte zahar si esenta de rom, am scos tava cu melcisorii si am turnat cate o lingura de sirop peste fiecare, apoi am dat din nou la cuptor pentru 10 minute.


Au iesit pufosi si gustosi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

merisor 1

03.11.2012, 22:07

Rocsi dai doua pentru unul? Mie imi convine
Simo

Zamfira 1

10.11.2012, 18:02

un aluat foarte bun,,,,iar nuca, o adoooor

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri de post cu gem de prune si nuca