Merdenele

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2011 | 8817 vizualizari

 

Cine nu a mancat macar o merdenea? Eu si fetele mele :X (prietenele din liceu pe care nu o sa le uit niciodata si care mi-au ramas dragi si apropiate) mereu cumparam asa ceva de la "maga" in liceu :P Si erau asa buuune! Dar uite ca sunt si mai buuune daca sunt facute acasa! Reteta e de la Gabriela Cara.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 lgt otet
  • 250 ml apa
  • 1/2 lgt sare
  • 150 gr margarina moale
  • ulei pt suprafata de lucru
  • Umplutura:
  • 250 gr telemea rasa
  • 80 gr gris fiert
  • 4-5 lg smantana (pana ce devine umplutura putin cremoasa)
  • + 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele:

Incalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava mare cu hartie de copt.

Aluat:

Amestecam faina cu sarea si incorporam apoi apa si otetul. Framantam bine pana cand obtinem un aluat elastic. Il lasam sa se odihneasca cca 30min, apoi taiem in 10 bucati pe care le intindem in patrate cu latura de cca 15-20cm. Le ungem cu margarina si le impachetam ca in imagini. Le lasam la frigider cca 30min.

Fiecare bucata se intinde din nou in patrat mai mare, cu latura de cca 25cm, cat mai mare a.i. aluatul sa fie cat mai subtire. Se aseaza umplutura (cca 2lg) in mijloc si se impacheteaza din nou. Se aseaza in tava cu partea impaturita in jos.

Se ung cu amestecul de galbenus si lapte si se tin la cuptor pana ce se rumenesc bine. Se scot din tava si se lasa la racit fara a le suprapune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Anamaria7 1

24.07.2011, 20:28

am pt toata lumea! Monicutza, daca le incerci, spune-mi cum ti-au iesit!

RuxyRux 1

24.07.2011, 20:36

Iubitele mele merdenele

lilik 1

26.07.2011, 01:26

f bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini pogacele cu jumari