Merdenele

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 12 Noi 2013 | 22572 vizualizari

 

Nu stiu de ce, dar le-am iubit dintotdeauna...iar astazi cu acest aluat grozav mi-am adus aminte de ele.......asa cum le stiam din copilarie...:)

 

INGREDIENTE

  • aluat de foietaj de casa
  • 150 gr branza telemea sarata
  • 3 linguri de gris fiert in lapte
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri pentru uns( optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele:

Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html

Eu am facut din jumatate din cantitate.

Am intins o foaie si am decupat-o in patrate, (se vor lipi doua cate doua ca la plic).

Am intins fiecare patrat pe o suprafata infainata, se va lucra cu sucitorul infainat si  atentie va trebui sa manevrati cu grija aluatul, este fragil , am pus umplutura de branza, ou si gris, am acoperit cu cealalta bucata de aluat intins si am apasat usor cu mana sa unformizez suprafata, in special marginile.

Ungem cu galbenus si coacem merdenelele pana se rumenesc la 200 de grade.

Grozave sunt si aduc tare bine cu merdenelele de la patiserie :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Ina 1

13.11.2013, 14:46

Chiar ca e minunat aluatul ala! Ce frumoase ti-au iesit!

cristi1980 1

13.11.2013, 15:56

RuxyRux 1

17.11.2013, 23:00

Multumeeesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv merdenele din foi de placinta