Desert minciunele

de iry-gabriela in Dulciuri, 6 Iul 2013 | 34063 vizualizari

 

Sincer, eu le-as numi gogosi, dar cu alta forma...chiar nu stiu de ce se numesc asa. Sau le-am mai auzit si cu denumirea de scovergi.  Are vreo importanta?...nu cred!

 

INGREDIENTE

  • drojdie cat o nuca
  • faina
  • 4+2 linguri de zahar 
  • un pahar de iaurt de 250 g
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • ulei
  • zahar pudra 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert minciunele:

Pentru inceput pregatim maiaua astfel: drojdia o amestecam cu 2 lingurite de zahar, 2 linguri de faina peste care adaugam un pahar de apa calduta si lasam sa creasca pana isi mareste volumul.

Intr-un lighean separat punem faina (cam 700 gr) facand o gropita in mijloc in care adaugam maiaua, ouale batute cu zaharul, paharul de iaurt, zaharul vanilat, esenta de rom, 2 linguri de ulei si incepem sa framantam un aluat elastic pana nu se mai prinde de maini.

Aluatul il lasam sa creasca pentru 30 de minute, dupa care luam bucati de aluat si le intindem pe masa pe care am uns-o cu un pic de ulei si taiem patrate sau dreptunghiuri cu forma de taiat saratele pentru a le da o forma frumoasa.

Fiecarui patrat in parte ii facem o crestatura in mijloc, prin care intoarcem cele doua colturi.

Forma obtinuta o introducem in ulei bine incins si o lasam sa se rumeneasca bine.

Scoatem minciunelele intr-un bol si le pudram imediat cu zahar pudra.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert minciunele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

iry-gabriela 1

06.07.2013, 21:42

monica claudia sunteti servite

diamond 1

06.07.2013, 22:20

arata bine di tat!

Rocsi 1

07.07.2013, 11:07

As inghite cateva minciunele din astea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase (inimioare)