Minciunele

de - Andreea - in Dulciuri, 24 Iun 2014 | 22021 vizualizari

 

Mai facusem reteta dar nu apucasem sa fac poze :) ... asa ca duminica cand copii au cerut gogosi m-am gandit imediat la reteta de Minciunele prezentata de Merisor >:D< ... Multumesc mult de reteta...sunt suuuuper bune !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahar tos
  • un varf de sare
  • 200 gr iaurt simplu
  • 450-500 gr faina alba tip '00'
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • ulei ( pentru prajit)
  • zahar pudra ( pentru pudrat)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Punem intr-un bol oul impreuna cu zaharul si sarea.Frecam bine  pana se lichefiaza .

Adaugam iaurtul ,amestecam dupa care incepem sa adaugam putin cate putin faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul.

Obtinem un aluat nelipicios.Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina.

Invelim bolul cu folie alimentara si lasamla odihnit in jur de o jumatate de ora.

Dupa acest timp , impartim aluatul in mai multe parti.Fiecare parte o intindem cu ajutorul unui sucitor si taiem aluatul pentru a obtine un  dreptunghi.

Fiecare dreptunghi il taiem pe verticala pentru a obtine fasii pe care le crestam in mijloc.Trecem un capat prin taietura si rasucim usor.

Separat punem ulei intr-o tigaie mai adanca si cand uleiul s-a incins punem din minciunele si le prajim pe ambele parti.

Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces si pudram dupa plac cu zahar pudra.

Delicioaseeee ;)

 

 

 

TIPS-URI

1

Merisor in aluat a pus si esenta si coaja rasa de portocala pentru un gust mai aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Minciunele