Mini eclere cu ciocolata

de Alinutza80 in Prajituri, 11 Mar 2012 | 3466 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru coji:
  • 250 ml apa
  • 100g margarina
  • 250g faina
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 2 oua
  • 1 lingura margarina
  • 1 esenta de rom
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere cu ciocolata:

Cojile se pregatesc asa:


Se pune intr-o cratita apa,zaharul,sarea si margarina la foc mic si cand clocoteste se aduga toata faina odata si se mesteca foarte bine,sa nu ramana cocoloase.Se lasa la racit.Dupa ce se raceste se adauga ouale pe rand avand grija sa nu punem alt ou pana cel dinainte nu a fost bine incorporat.


Se tapeteaza tava de aragaz cu hartie cerata apoi se fac cojile pentru eclere cu lingura.Se pun in cuptorul preancalzit la 180 grade si se lasa sa se coaca.


Crema se pregateste asa:


Se amesteca zaharul,faina,cacaoa si ouale cu laptele recesi se pune la firt la foc mic,mestecand tot timpul pana se face ca o ciulama.Dupa ce s-a fiert se adauga margarina si esenta de rom.


Se lasa la racit ,apoi se umplu cojile.


Restul de crema l-am pus la castronele.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot servii si cu frisca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Alinutza80 1

12.03.2012, 12:59

Multumesc pentru comentarii

DIANA B 1

12.03.2012, 13:43

Bunute

Alinutza80 1

23.03.2012, 18:19

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți in oțet, fără sterilizare

de Ina 7

ieri la 22:23

Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

de Rocsi 9

ieri la 19:36

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 14:26

RETETA RECOMANDATA
Mini eclere