Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte

de Angelina_Elena in Prajituri, 15 Noi 2013 | 1092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 115 g unt
  • 150 g faina
  • 60-80 ml apa rece
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 2 galbenusuri
  • In plus:
  • 2 mere mari golden
  • zeama de lamaie
  • 1 plic tort Gelee transparent Dr. Oetker
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte:

Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.

Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.

Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.

Aluatului rezultat i se da forma de bila, apoi se impacheteaza intr-o folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute.

Scoatem apoi aluatul de la frigider si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe masa infainata si decupam 18 cercuri mari.

In formele de silicon pentru muffins am pus aluatul si l-am "aranjat" presand usor cu mana.

Asezam formele intr-o tava apoi le dam la cuptorul preincalzit, vreo 15 minute pana incep sa se rumeneasca frumos pe margine.

Lasam mini tartele sa se raceasca si pregatim budinca de vanilie.

Budinca de vanilie: intr-un ibric punem 450 ml laptele la fiert.

Intr-un bol amestecam faina, galbenusurile, zaharul, si adaugam treptat laptele ramas.

Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam compozitia precedenta si amestecam la foc mic pana cand se ingroasa si prinde consistenta unei budinci.

Lasam sa se raceasca si ne ocupam de mere.

Spalam si curatam merele de coaja, le taiem feliute subtirele, stoarcem putina zeama de lamaie peste ele si le asezam apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute sau pana merele incep sa se rumeneasca foarte usor pe margine.

Le lasam sa se raceasca.

Asamblare: intre timp umplem mini tartele cu crema de vanilie, apoi asezam cate 3-4 feliute de mere coapte.

Pregatim jeleul transparent conform instructiunilor de pe ambalaj.

Ajutandu-ne de o pensula, ungem fiecare mini tarta cu jeleul transparent.

Le dam la frigider pana la servire.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte-0
Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte-1

COMENTARII (11)

RoXx

RoXx 1

15.11.2013, 20:22

super

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

15.11.2013, 20:25

Va multumesc pentru aprecieri!

 merisor

merisor 1

15.11.2013, 22:44

Tare bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!