Desert mini-checuri umede cu cacao, nuci si alune de padure (de post)

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Oct 2018 | 2879 vizualizari

 

Toamna trebuie sa ne gandim, cu siguranta, si la nuci si la alune de padure.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Rita Ilies
https://www.bucataras.ro/retete/chec-umed-cu-nuci-si-alune-la-slow-cooker-crockpot-76645.html . Am schimbat cantitatile la unele ingrediente, am pus alune de padure in loc de arahide, am adaugat esenta de rom si nu am mai uns checurile cu dulceata...si in loc de un chec la Slow Cooker Crock-Pot, am facut 4 mini-checuri la cuptorul obisnuit, neavand aparatul respectiv.

 

INGREDIENTE

  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • esenta de rom
  • 100 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 30 g cacao
  • 150 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 50 g miez de nuca
  • 50 g alune de padure
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-checuri umede cu cacao, nuci si alune de padure (de post):

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Intr-un castron se pun zaharul, sarea, esenta de rom, apa minerala, uleiul, cacaua, faina si praful de copt si se mixeaza. Se incorporeaza miezul de nuca si alunele de padure.

Intr-o tava se aseaza forme din carton pentru mini-checuri si se umplu, lasand si loc pentru ca acestea sa creasca.

Se introduce tava la cuptor pana cand mini-checurile trec de testul scobitorii.

Optional, mini-checurile se pot unge cu dulceata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-checuri umede cu cacao, nuci si alune de padure (de post)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura vanilata