Mini-Eclere

de andreea123 in Prajituri, 27 Mai 2011 | 6206 vizualizari

 

Mini-Eclere 100% naturale, bio, eco, in concluzie de casa!

 

INGREDIENTE

  • 250ml de apa
  • 255g de unt
  • 140g de faina
  • 6 oua intregi
  • 8 linguri de zahar
  • 5 linguri de amidon de porumb
  • 1 lingura de faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 400ml de lapte cald
  • 250ml frisca lichida
  • 100g de ciocolata de menaj
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-Eclere:

Aluatul de eclere se face din 250ml de apa in care se topeste 115g de unt (la foc mic). Cand da in clocot se ia vasul de pe foc si se toarna faina, amestecan energic pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Cand aluatul este racit se adauga 4 oua intregi (unul cate unul) si se amesteca. Din aluatul obtinut se fac forme lunguiete cu ajutorul unui pos. Formele de ecler se coc intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 20 min. la 200°.

Crema se face din 2 oua intregi amestecate cu 8 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat, 5 linguri de amidon si 1 lingura de faina, apoi se toarna (in fir lin) laptele cald. Se pune pe foc si se amesteca energic pana se ingroasa ca o budinca. Cand s-a racit se pune (putin cate putin) peste 140g de unt.

Se bate 150ml frisca lichida. Eclerele se sectioneaza la mijloc, apoi le ungem pe capac cu o glazura facuta din 100g de ciocolata de menaj topita pe foc in 100ml de frisca lichida. Eclerele glazurate le umplem cu putina crema si putina frisca si gata, le mancam!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba