Mucenici

de kamy in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 4434 vizualizari

 

Toata lumea cu mucenici....am facut si eu asa ca trebuia sa-mi pun reteta.
Trebuie sa specific....aluatul si asamblarea (sa zic asa)de azi imi apartin ,in rest treaba migaloasa a facut-o Sabina si Nicu ptr. ca eu,ieri am fost o doamna, ca doar era ziua mea....nu?

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 150 gr.faina
  • 60 ml.apa calduta
  • putina sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie+portocala rasa
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 zahar vanilat bourbon
  • zeama
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri zahar
  • 1 baton scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de lamaie+portocala rase
  • 1/2 lingura amidon
  • 2 lingurite cacao
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Aluatul:

Intr-un castronel puneti ingredientele uscate de mai sus,adaugati apa calduta,framantati putin si obtineri un aluat elastic(daca se lipeste de maini,mai puneti putina faina).

Infainati blatul si intindeti cu sucitorul o foaie de cca 3-4 mm.Infainati si deasupra si taiati cu aparatul mucenicii.Daca nu aveti aparat taiati cu 2 pahare de diametre diferite cercuri(mici, cu interiorul gol),si le rasuciti la jumatate...asa obtineti un 8.

Se lasa de seara pana dimineata pe blat(rasfirati) sa se usuce.

Inainte sa-i punem la fiert,intr-o strecura ii agitati bine sa cada surplusul de faina.

Intr-o olicica puneti apa la fiert(in functie de cati mucenici aveti...se mai umfla la fiert) cu putina sare,iar cand da in clocot adaugati mucenicii si batonul de scortisoara.

Cand mucenicii sunt aproape fierti puteti adauga o jumate lingura de amidon desfacut in putina apa, daca vi se pare zeama subtire(eu am pus)

Inainte sa oprim focul punem miere,zahar,cacao,coaja de lamaie+portocala,zahar vanilat, dupa gust si scoatem batonul de scortisoara.

Dupa ce oprim focul adaugam nuca taiata marunt sau data prin masina, esenta de rom(nu fiola)si scortisoara daca mai e necesar(eu nu am mai pus...batonul fiert a dat o aroma puternica)

Serviti ,va rog!!!

TIPS-URI

1

Eu asa adaug ingredientele de cand ii fac si niciodata nu am simtit amareala la zeama ...am citit la unele retete ca trebuie sa se puna nuca,romul si scortisoara cand e zeama rece,ca altfel se amaraste....nu-i asa.

2

La noi se mananca si calzi si reci.

3

Eu am facut intr-o oala de 2 l(mi-au mai ramas mucenici)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

mirela0911 1

09.03.2011, 21:52

Daca mai ai vreau si eu

kamy 1

09.03.2011, 21:54

mirela...sunt ca numai eu am mancat sabina cred ca a muncit prea mult la ei ieri si sotul nu-i acasa

adry88 1

12.06.2011, 13:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mult unt si capucino