Mucenici

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 6253 vizualizari

 

Va impartasesc si reteta mea de mucenici,,, sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 5 oua,
  • 2 cuburi de drojdie (50 g),
  • esente,
  • 300 g zahar,
  • 200 ml lapte,
  •  un plic de zahar vanilat,
  • 50 ml ulei pentru framantat,
  • miere de albine pentru uns mucenicii
  • 200 g miez de nuca pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Intr-o cescuta dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar (prin amestecarea acestora cu o lingurita).  Cernem apoi faina si in mijloc adaugam drojdia dizolvata pe care o vom lasa la dospit pentru 10-15 minute. Batem albusurile spuma, si separat, galbenusurile impreuna cu zaharul si esentele. Treptat, pe masura ce framantam aluatul, punem cate putin din laptele care trebuie sa fie caldut.  Daca aluatul se lipeste de maini cand il framantam adaugam putin ulei. Dupa ce am framantat aluatul suficient de bine, acoperim vasul in care se afla cu un prosopel curat si il lasam la dospit,  intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. 

Cand aluatul a crescut il modelam in forma de opt-uri, pe care le asezam intr-o tava de aragaz, unsa in prealabil cu putin ulei.  Punem tavile in cuptorul incins si lasam mucenicii sa se coaca la temperatura mica, pana devin aurii.

Inainte de a ii servi, ungem mucenicii cu miere de albine si apoi ii ornam cu miez de nuca pisat.

Sa aveti pofta!



TIPS-URI

1

Timpul e relativ, variind in functie de timpul acordat dospitului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti