Mucenici

de Brindusa in Prajituri, 7 Mar 2010 | 14749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 1 kg faina pentru cozonac
  • 40 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • arome (ce iti place)
Pentru sirop
  • 300 ml apa
  • 300 ml zahar
  • arome
Miere, nuca macinata    
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Din cantitatea asta de faina ies  muuuulti mucenici.

Se face mai intai maiaua din drojdie + 1 lingurita zaha+ 50 ml lapte caldut (ai grija sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste).

Se lasa 15 minute.

In laptele caldut topeste zaharul si sarea. Cerne faina (asta se face nu numai pentru a elimina toate impuritatile din faina, ci si pentru a o aera, ca sa iasa coca mai pufoasa).

Amesteca faina cu maiaua si laptele caldut. Poti face manual, intr-un robot cu cuva mare, sau in masina de paine. Dupa ce s-au omogenizat, adauga ouale si aromele.

De aici incolo eu am framantat cu mana.

Se adauga cate 1 lingura de ulei si se farmanta pana intra tot in coca. Se continua pana ce tot uleiul a fost folosit. Framantatul a durat cam 40 minute.

Mai ceva ca atunci cand tragi la fiare, credeti-ma. Tot respectul pentru cele care fac cozonaci de Paste si de Craciun!

Am facut o bila din aluat si l-am pus intr-un castron mare. Am lasat la crescut pana ce coca si-a dublat volumul.

Am uns usor masa cu ulei si am luat coca cat o minge de ping- pong.Din ea am intins un tub lung cam de 30 cm din care am facut 8 -uri. Le-am pus in tava cu hartie pergament si am copt in cuptorul preincalzit, la 200 C pentru 30 min. In timp ce se coceau am facut siropul. Am fiert zaharul cu apa 5 minute, apoi am adaugat aromele (esenta de vanilie si putin rom).

Dupa ce am scos mucenicii din cuptor, cat erau inca calzi, i-am bagat in sirop cate1 minut pe fiecare parte. I-am uns cu miere si am presarat nuca toacata. Si i-am mancat cu multa pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rodie 1

07.10.2010, 23:55

ce gustos arata!! cred ca ma pun sa-mi fac si eu. multumesc de reteta Brindusa.

Pushaa 1

08.03.2014, 12:25

tare buni sunt!

Lia_ 1

08.03.2014, 14:40

nu m-am incumetat sa fac niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti