Mucenici

de baby_ktalyna in Dulciuri, 20 Oct 2013 | 2481 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • un praf de sare
  • pentru sirop:
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • miere si miez de nuca macinat
  • pentru uns:
  • (inainte de a fi bagati la cuptor)
  • 50 ml lapte
  • un galbenus
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

 Am inceput prin a face siropul: punem 300 ml apa,zaharul si zaharul vanilat la foc si lasam sa fiarba pana oblinem un sirop.Cand inca mai e putin caldut punem coaja de lamaie.

Intr-un castron incapator punem faina,facem o gropita unde adaugam pliculetul de drojdie,zaharul,sarea,oul,untul topit si laptele si se incepe framantarea( cca 20 min) pana la obtinerea unu aluat ce nu se lipeste si este elastic.Lasam acoperit o ora la dospit.

Aluatul se pune pe masa infainata si se imparte in 20 bilute de marime egala.Rulam fiecare biluta pana obtinem un rulou care il intoarcem la capete un capat spre interior celalalt spre exterior.Ii punem in tava si mai lasam la crescut cca o ora apoi ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele,si lasam pentru 20 de minute la cuptor pana devin aurii.Mucenicii se ung cu siropul racit sau se pot scufunda in sirop dupa care ii ungem cu miere si presaram peste ei nuca macinata.

TIPS-URI

1

pentru 40 de mucenici se dubleaza ingredientele

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici/ Sfintisori moldovenesti