Mucenici cu cardamon :)

de papabundetot in Prajituri, 8 Mar 2014 | 5278 vizualizari

 

Desi la mine in Ardeal nu tin minte din copilarie sa fi mancat vreodata in familia mea mucenici,totusi,m-am gandit astazi sa fac si eu acest preparat,am ales o reteta de la prietenii mei bucatarasii de pe bucataras.ro,nu as putea numi o anumita persoana de la care am luat reteta deoarece m-am inspirat din mai multe retete,dar,in stilul meu mi-am pus si eu amprenta si am adaugat arome care ma caracterizeaza.

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 1,2 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 150 gr zahar
  • 3 oua+1 ou pentru uns
  • 60 ml ulei
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita anason macinat
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • nuca macinata

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 5 pastai de cardamon
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu cardamon :):

Intr-un castron mare am pus faina, un praf de sare o parte din zahar si am facut un loc in mijloc,unde mai apoi am adaugat ouale batute bine cu esenta de vanilie ,cuisoare si anason macinat.Intr-un castronel am pus drojdia cu putin zahar,lapte si faina,am omogenizat totul si am lasat 5 minute maiaua sa creasca,apoi am adaugat-o peste faina,am adaugat si uleiul si restul de lapte si am framanatat bine aluatul pana cand nu s-a mai lipit de maini,apoi l-am lasat 1 ora la dospit.


Siropul: Am pus intr-o craticioara apa,zaharul scortisoara si semintele din pastaile de cardamon si am lasat sa fiarba pana cand s-a legat un sirop aromat pe care l-am dat la racit.


Dupa ce aluatul a dospit,am intins putina faina pe blatul de lucru,am rupt bucati din aluat,pe care le-am intins usor,am pus putina nuca macinata in mijloc,apoi am impachetat aluatul si am mai framantat putin in mana biluta de aluat,apoi am rulat-o pana am obtinut un bastonas,pe care mai apoi l-am modelat in forma de 8.Am pus mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt,i-am mai lasat sa creasca putin,apoi i-am uns cu ou,i-am introdus in cuptor pentru 10 minute,am scos apoi tava,am pus peste mucenici sirop din plin si am presarat nuca macinata peste ei si i-am reintrodus in cuptor pana cand s-au rumenit fruos.


Optional,dupa ce mucenicii se racesc ei se mai pot inmuia in sirop si manca cu pofta.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu cardamon :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

elucubratiiculinare 1

08.03.2014, 22:28

perfecti

Valclaudia 1

08.03.2014, 22:32

excelenti!

RuxyRux 1

09.03.2014, 12:25

Superbi! si mie imi plac asa....pun si la cozonaci turmeric si cardamon

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!