Desert mucenici cu ciocolata

de sasha in Dulciuri, 8 Mar 2013 | 3896 vizualizari

 

Sunt o bunatate ! Incearca! Mie din toate aceste ingrediente mi-au iesit 58 de mucenici!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 5 oua
  • 500 g zahar
  • 1 litru lapte
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 25 g de drojdie uscata
  • coaja de la 1 portocala rasa
  • 5 lingurite scortisoara
  • ulei
  • 3 ciocolata cu lapte (fara umplutura)
  • 1 lingurita unt
  • 300 g nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mucenici cu ciocolata:

Faina o punem intr-un castron, facem o adancitura in mijloc si punem zaharul, scortisoara, coaja de portocala, ouale, esenta. Drojdia o dizolvam cu putin lapte si punem peste faina, amestecam, punem restul de lapte, framantam bine pana devine vartoasa, turnam putin ulei si framantam bine, apoi o lasam la crescut 1 ora.

Cand aluatul a crescut facem bastonase pe care le modelam in 8-uri, le dam apoi la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 170 de grade pentru 15 minute. 

Topim ciocolata in bain marie cu o lingurita de unt. Luam mucenicii, dam prin ciocolata si presaram nuci macinate.

Am facut si cativa cu miere si cu nuca macinata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mucenici cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose crosetate