Mucenici insiropati

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Mar 2015 | 8443 vizualizari

 

O reteta minunata!

Atat de pufosi, moi, aromati, insiropati, deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 300 gr de zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 gr unt moale( 85 % grasime)
  • 1 ou intreg si 3 galbenusuri
  • 3 linguri de smantana grasa
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • nuca macinata
  • 3 galbenusuri si 50 ml lapte pentru uns
  • Siropul:
  • 600 ml apa
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici insiropati:

Primul pas este sa cernem faina.

Intr-un vas pentru framantat, punem faina si facem in mijloc o gropita. Punem drojdia si deasupra  doua linguri de zahar, apoi 50 ml lapte caldut din total. Amestecam putin in mijloc si lasam vasul deoparte.

Incalzim usor laptele, punem si untul moale, smantana, apoi zaharul si aromele. Amestecam  pana se topeste bine zaharul.

In vasul cu faina punem oul intreg si galbenusurile pe margine si adaugam cate putin din compozitia de lapte apoi framantam  timp de 15 minute aluatul.

Lasam vasul acoperit la loc caldut pana compozitia aproape isi tripleaza volumul, poate dura si 3 ore.

Rupem cate o bucata de aluat si o facem snur pe masa de lucru infainata foarte usor, apoi o rasucim. Mai avem varianta sa ii impletim daca ii dorim mai decorativi, dar sunt perfect de buni si asa.

Formam cifra opt si o asezam in tava tapetata cu pergament.

 Facem toti mucenicii, ii ungem cu lapte caldut amestecat cu galbenus si ii mai lasam la crescut 20 de minute.

Vom coace mucenicii 30 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp preparam siropul:

Punem apa intr-un vas la foc mic impreuna cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam aromele si stingem focul.

Mucenicii ii asezam intr-o tava mai adanca si ii insiropam cu sirop fierbinte cat sunt calzi, apoi le vom unge suprafata cu miere si vom presara nuca din belsug.

Sunt extraodinar de buni...si perfect vanilati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici insiropati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici moldovenesti pufosi