Mucenici insiropati

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Mar 2015 | 1950 vizualizari

 

O reteta minunata!

Atat de pufosi, moi, aromati, insiropati, deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 300 gr de zahar
  • 300 ml lapte
  • 150 gr unt moale( 85 % grasime)
  • 1 ou intreg si 3 galbenusuri
  • 3 linguri de smantana grasa
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • Pentru decor:
  • nuca macinata
  • 3 galbenusuri si 50 ml lapte pentru uns
  • Siropul:
  • 600 ml apa
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici insiropati:

Primul pas este sa cernem faina.


Intr-un vas pentru framantat, punem faina si facem in mijloc o gropita. Punem drojdia si deasupra doua linguri de zahar, apoi 50 ml lapte caldut din total. Amestecam putin in mijloc si lasam vasul deoparte.


Incalzim usor laptele, punem si untul moale, smantana, apoi zaharul si aromele. Amestecam pana se topeste bine zaharul.


In vasul cu faina punem oul intreg si galbenusurile pe margine si adaugam cate putin din compozitia de lapte apoi framantam timp de 15 minute aluatul.


Lasam vasul acoperit la loc caldut pana compozitia aproape isi tripleaza volumul, poate dura si 3 ore.


Rupem cate o bucata de aluat si o facem snur pe masa de lucru infainata foarte usor, apoi o rasucim. Mai avem varianta sa ii impletim daca ii dorim mai decorativi, dar sunt perfect de buni si asa.


Formam cifra opt si o asezam in tava tapetata cu pergament.


Facem toti mucenicii, ii ungem cu lapte caldut amestecat cu galbenus si ii mai lasam la crescut 20 de minute.


Vom coace mucenicii 30 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumenesc frumos.


Intre timp preparam siropul:


Punem apa intr-un vas la foc mic impreuna cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam aromele si stingem focul.


Mucenicii ii asezam intr-o tava mai adanca si ii insiropam cu sirop fierbinte cat sunt calzi, apoi le vom unge suprafata cu miere si vom presara nuca din belsug.


Sunt extraodinar de buni...si perfect vanilati!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici insiropati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mirela0911 1

11.03.2015, 13:29

Ce frumosi sunt!

miki_a 1

11.03.2015, 13:39

RuxyRux 1

27.03.2015, 23:04

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!