Mucenici moldovenesti

de Lavinia in Dulciuri, 8 Mar 2013 | 10525 vizualizari

 

An de an astept sarbatoarea asta doar pentru placerea de a face mucenici...pur si simplu ii ador!Au iesit extrem de pufosi si aromati.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina(900 g+100 g pentru framantat)
  • 2 oua+1 pt uns
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 400 ml lapte caldut
  • 10 linguri ulei
  • 100 ml apa minerala calduta
  • 1 lingurita sare

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 10 linguri de zahar
  • 2 fiole esenta de rom

Decor:

  • 4 linguri miere
  • 200 g nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Facem o maia din drojdie,apa minerala calduta,25 g zahar si 50 g faina si o lasam la dospit 15 minute.


Separat amestecam faina cu sarea ,o cernem si facem o adancitura in mijloc.


Mixam cele 2 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.


Adaugam peste faina maiaua,ouale,coaja de lamaie si laptele caldut si omogenizam bine.


Adaugam si uleiul si tapetam o masa de lucuru cu restul de faina(100 g)


Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini si il lasam la dospit 30 de minute la loc caldut acoperit cu un prosop.


Framantam putin aluatul pentru a elimina aerul si il impartim in 4 parti egale.


Fiecare parte o impartim in 10 bilute egale astfel incat sa avem 40 de mucenici.


Fiecare biluta o impartim in 2.


Intindem snururi de cca 30 cm pe care le impletim 2 cate 2 si formam opturi(vezi foto)


Punem mucenicii in tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit 15-20 de minute in tava apoi ii ungem cu oul batut si ii introducem in cuptorul preincalzit pana se auresc putin.


Ii lasam la racit si intre timp preparam siropul.


Fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul iar cand s-a racorit putin adaugam esenta de rom.


"Scufundam" fiecare mucenic in siropul caldut timp de 8-10 secunde iar apoi ii asezam inapoi in tava.


Ii lasam sa se aseze putin apoi ii ungem cu miere si presaram nuca peste ei.

TIPS-URI

1

100 ml de apa din sirop se poate inlocui cu 100 ml zeama de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Constelatialeu 1

09.03.2013, 13:45

feliciacristea46 1

09.03.2013, 16:19

eu nu ii insiropez, doar ii ung cu miere si presar nuca !

Lavinia 1

09.03.2013, 18:49

Mie imi plac mai insiropati dar oricum sunt deliciosi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

ieri la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

ieri la 19:56

Supa crema de fasole

de oanapl 7

ieri la 18:21

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

8468 puncte

oanapl

7544 puncte

Panacris

6609 puncte

Constelatialeu

5475 puncte

Rocsi

5284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

ieri la 20:16

Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl 7

ieri la 19:56

Supa crema de fasole

de oanapl 7

ieri la 18:21

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti