Mucenici moldovenesti insiropati

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Mar 2016 | 13620 vizualizari

 

Incredibil de deliciosi...ii recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg 250 gr. faina
  • Maia: 2 pliculete drojdie uscata( 14 gr.), 1 lingura zahar, o lingura faina, 5 linguri lapte
  • 5 galbenusuri
  • 350 gr zahar
  • 2 cani de lapte( cana clasica, nu chiar plina)
  • 1 lingura plina de smantana
  • 120 gr. unt
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de portocala( BIO) sau lamaie
  • pentru uns: 3 galbenusuri de ou si 5 linguri lapte

Sirop:

  • 200 gr zahar
  • 4 cani de apa de izvor( cate doua cani la fiecare tava, ies doua tavi de mucenici, 15 bucati)
  • vanilie
  • esenta de rom
  • o cana jumatate de nuca macinata , vanilie, o lingura de zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti insiropati:

Se prepara maiaua din faina, zahar si drojdie si se lasa 15 minute la crescut la loc cald in bucatarie.

Laptele se incalzeste si in el se topeste zaharul, se adauga si untul si se topeste si apoi aromele. Cand este inca cald, se adauga smantana apoi se pun galbenusurile si se amesteca bine, este important sa ramana cald.

Faina se cerne si peste ea se adauga sarea pe margine, apoi  compozitia de lapte si se framanta aluatul, adaugand si uleiul la final,  cele doua linguri, atat cat se omogenizeaza bine (7 minute).

Se lasa vasul la crescut  la loc caldut(eu l-am acoperit cu un servet), timp de o ora, o ora jumatate sa creasca aluatul.

Se rup bucati cat pumnul si se formeaza snururi care se impletesc (vezi imaginea) sub forma de opt si se asaza in tava unsa cu unt.

Se mai lasa 30 de minute la crescut, se ung cu galbenus amestecat cu lapte caldut si se coc 35 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Intre timp se prepara siropul, se pune apa, zaharul, aromele si se infierbanta cat sa  se topeasca zaharul (nu se da in clocot), apoi se toarna imediat peste mucenicii  abia scosi de la cuptor. Se ung cu miere cat sunt calzi si se presara nuca dupa dorinta.

Sunt tare deliciosi!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti insiropati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

RuxyRux 1

13.03.2016, 22:34

Sunt minunati Mirelusa

PausescuElena 1

09.03.2019, 10:43

Buna ziua ,ma intereseaza la cate grade ai coci? Multumesc

RuxyRux 1

09.03.2019, 11:50

Buna ziua, la 180 de grade Celsius! Spor va doresc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide