Mucenici moldovenesti insiropati

de RuxyRux in Dulciuri, 9 Mar 2016 | 1026 vizualizari

 

Incredibil de deliciosi...ii recomand cu mare drag!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg 250 gr. faina
  • Maia: 2 pliculete drojdie uscata( 14 gr.), 1 lingura zahar, o lingura faina, 5 linguri lapte
  • 5 galbenusuri
  • 350 gr zahar
  • 2 cani de lapte( cana clasica, nu chiar plina)
  • 1 lingura plina de smantana
  • 120 gr. unt
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de portocala( BIO) sau lamaie
  • pentru uns: 3 galbenusuri de ou si 5 linguri lapte

Sirop:

  • 200 gr zahar
  • 4 cani de apa de izvor( cate doua cani la fiecare tava, ies doua tavi de mucenici, 15 bucati)
  • vanilie
  • esenta de rom
  • o cana jumatate de nuca macinata , vanilie, o lingura de zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti insiropati:

Se prepara maiaua din faina, zahar si drojdie si se lasa 15 minute la crescut la loc cald in bucatarie.


Laptele se incalzeste si in el se topeste zaharul, se adauga si untul si se topeste si apoi aromele. Cand este inca cald, se adauga smantana apoi se pun galbenusurile si se amesteca bine, este important sa ramana cald.


Faina se cerne si peste ea se adauga sarea pe margine, apoi compozitia de lapte si se framanta aluatul, adaugand si uleiul la final, cele doua linguri, atat cat se omogenizeaza bine (7 minute).


Se lasa vasul la crescut la loc caldut(eu l-am acoperit cu un servet), timp de o ora, o ora jumatate sa creasca aluatul.


Se rup bucati cat pumnul si se formeaza snururi care se impletesc (vezi imaginea) sub forma de opt si se asaza in tava unsa cu unt.


Se mai lasa 30 de minute la crescut, se ung cu galbenus amestecat cu lapte caldut si se coc 35 de minute sau pana se rumenesc frumos.


Intre timp se prepara siropul, se pune apa, zaharul, aromele si se infierbanta cat sa se topeasca zaharul (nu se da in clocot), apoi se toarna imediat peste mucenicii abia scosi de la cuptor. Se ung cu miere cat sunt calzi si se presara nuca dupa dorinta.


Sunt tare deliciosi!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti insiropati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

RuxyRux 1

11.03.2016, 22:34

Multumesc tare mult!

mirela0911 1

12.03.2016, 17:05

Vaiiii, nu am mancat niciodata, dar tare mi-ar placea sa gust unul de la tine!

RuxyRux 1

13.03.2016, 22:34

Sunt minunati Mirelusa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine si caise