Mucenici muntenesti

de USA in Mancaruri de post, 9 Mar 2011 | 3947 vizualizari

 

La mama acasa am servit mucenici mereu in ziua de 9 Martie. Asa ca de luni seara ne-am apucat in echipa, in familie la rulat de mucenici.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg faina
  • 200 gr apa
  • esenta rom
  • coaja de portocala si de lamaie
  • 200gr nuci macinate
  • 2 cani zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Se pune faina intr-un castron cu putin zahar vanilat si praf de sare. Se adauga apa si se framanta incepand usor pana se formeaza o coca destul de densa. Se da cu faina pe masa si incepem sa formam micii mucenici in forma de opturi ori de cercuri. Se aseaza o tava cu o foaie de hartie cerata si se da cu faina, se aseaza mucenicii odata facuti pe aceasta hartie, cand sunt gata se mai dau cu faina sa ii acopere. Se lasa ne acoperiti peste noapte la uscat.


Apoi, a doua zi, se pun la fiert 2l apa cu putina sare si inainte de a da in clocot se pun mucenici. Imediat dupa ce am pus mucenicii se da focul la mediu si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Daca cumva ni se pare ca zeama nu e precum o ciulama mai moale, se poate adauga faina, amestecata separat cu putina apa, ca sa ingroase. Cand sant fierti mucenicii se ridica deasupra, se iau dupa foc si se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala si lamaie, esenta de rom. Se servesc cu nuca macinata/de preferat zdrobita intr-o punga zip si scortisoara.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

USA 1

10.03.2011, 15:45

Doamne fetelor, am rosit de drag, ma simt coplesita de vorbele frumoase. Au iesit o nebunie iar la rulat am avut ajutoare de nadejde sotul si puiuka noastra!


Ruxy esti o specioasa ca de fiecare data!

mirela0911 1

10.03.2011, 16:15

Trebuie sa fi fost tare buni

LUK 1

10.03.2011, 18:52

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mucenici pentru 9 martie