Mucenici muntenesti

de USA in Mancaruri de post, 9 Mar 2011 | 7268 vizualizari

 

La mama acasa am servit mucenici mereu in ziua de 9 Martie. Asa ca de luni seara ne-am apucat in echipa, in familie la rulat de mucenici.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg faina
  • 200 gr apa
  • esenta rom
  • coaja de portocala si de lamaie
  • 200gr nuci macinate
  • 2 cani zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Se pune faina intr-un castron cu putin zahar vanilat si praf de sare. Se adauga apa si se framanta incepand usor pana se formeaza o coca destul de densa. Se da cu faina pe masa si incepem sa formam micii mucenici in forma de opturi ori de cercuri. Se aseaza o tava cu o foaie de hartie cerata si se da cu faina, se aseaza mucenicii odata facuti pe aceasta hartie, cand sunt gata se mai dau cu faina sa ii acopere. Se lasa ne acoperiti peste noapte la uscat.

Apoi, a doua zi, se pun la fiert 2l apa cu putina sare si inainte de a da in clocot se pun mucenici. Imediat dupa ce am pus mucenicii se da focul la mediu si se amesteca din cand in cand sa nu se lipeasca. Daca cumva ni se pare ca zeama nu e precum o ciulama mai moale, se poate adauga faina, amestecata separat cu putina apa, ca sa ingroase. Cand sant fierti mucenicii se ridica deasupra, se iau dupa foc si se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala si lamaie, esenta de rom. Se servesc cu nuca macinata/de preferat zdrobita intr-o punga zip si scortisoara.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

USA 1

10.03.2011, 15:45

Doamne fetelor, am rosit de drag, ma simt coplesita de vorbele frumoase. Au iesit o nebunie iar la rulat am avut ajutoare de nadejde sotul si puiuka noastra!


Ruxy esti o specioasa ca de fiecare data!

mirela0911 1

10.03.2011, 16:15

Trebuie sa fi fost tare buni

LUK 1

10.03.2011, 18:52

foarte buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti