Desert muffins cu lime si ciocolata alba

de Gherca Daniela in Dulciuri, 15 Iul 2020 | 3500 vizualizari

 

"retete de vara"
Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase de vara. Combinatia dintre lime si ciocolata alba este perfecta din punctul meu de vedere...acru cu dulce ;) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 muffins:
  • 2 oua mari
  • 100g zahar
  • 90g unt topit si rece
  • 3 lingurite zeama de lime
  • 1 lingura suc de lime (helas)
  • 160ml iaurt de baut (gen: sana)
  • 220g faina
  • 2 lingurite rase cu praf de copt
  • putina sare
  • 175g pepite de ciocolata alba
  • optional: esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100g zahar pudra
  • 2-3 lingurite suc de lime (helas)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert muffins cu lime si ciocolata alba:

     Mixam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam untul topit, 1 lingurita esenta de vanilie, zeama si sucul de lime, continuam sa mixam, pe urma punem iaurtul de baut si la final faina amestecata cu praful de copt,  ciocolata alba si omogenizam.

    Intr-o tava pentru briose asezam cate o foita speciala de hartie sau de silicon si cu o lingura distribuim din compozitie pana umplem 2/3 din capacitatea maxima a formei.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute.

Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam sa se racoreasca in tava 5 minute, apoi le tranferam pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Pentru glazura:

   Amestecam zaharul pudra cu sucul de lime pana obtinem o pasta. Cu pasta rezultata intindem peste muffins cu o lingurita si lasam sa se intareasca.

Sunt foarte bune langa cafeluta sau bautura preferata la micul dejun! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert muffins cu lime si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake triplu ciocolatos