Musaca cu vinete si dovlecei

de Bunica in Mancaruri de legume, 5 Apr 2020 | 4941 vizualizari

 

Musacaua cu vinete si dovlecei de post este un preparat delicios pentru vegetarieni  si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 2 dovlecei
  • 300 g ciupreci
  • 250 g. soia granule(eu n-am avut granule si am folosit cuburi pe care le-am tocat)
  • 1 morcov
  • o radacina patrunjel
  • o telina mica
  • o ceapa rosie sau galbena
  • o legatura de patrunjel
  • 150 ml. suc de rosii
  • 3 linguri gris
  • 2 linguri ulei pentru compozitie
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit vinetele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu vinete si dovlecei:

Intr-un vas punem apa cu putina sare si punem vasul pe foc.

Cand apa clocoteste adaugam soia si acoperim vasul cu un capac si stingem focul.

Curatam vanata de coaja la 1 cm de coaja din loc in loc.

Spalam vanata si o taiem rondele .

O saram si o lasam sa s odihneasca 20-30 minute.

Intre timp curatam legumele si le  spalam.

Ceapa se toaca marunt.

Telina,morcovul,radacina de patrunjel le dam pe razatoarea mica.

Ciupercile le tocam marunt.

Soia fiarta se toaca marunt.

Frunzele de patrunjel spalate se toaca marunt.

Peste toate aceste ingrediente presaram 2 linguri de gris.

Toate acestea le punem intr-un castron,le condimentam dupa gust , presaram 2 linguri de gris.

si le lasam sa se odihneasca putin.

Dovlecelul spalat si uscat se taie rondele.

Vinetele pe care le-am dat cu sare le spalam,uscam cu un prosop de hartie si le prajim putin,cat sa se inmoaie putin,nu sa le rumenim.

Luam un vas (eu am folosit un vas de yena),il ungem si asezam un rand de rondele de  dovlecel ,un rand umplutura,un rand  felii de vinete ,umplutura si ultimul rand de vinete si dovlecei(ce a mai ramas:))))

Sucul de rosii il amestecam cu putina zeama(2-3 linguri) in care am fiert soia si turnam peste compozitie.

Dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 40-45 minute.

Scoatem vasul si presaram ptrunjel verde tocat.

Servim cu ce salata dirm.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille