Muşchi de porc împletit ~300

de ionix in Porc, 28 Dec 2010 | 7182 vizualizari

 

... este reţeta mea cu nr 300.... :p
am vazut la tv o astfel de împletitură...

 

INGREDIENTE

  • un muşchi de porc mai măricel (pentru că se va strânge)
  • 150 ml vin roşu acrişor
  • puţin cimbru
  • sare
  • chilli
  • 100 ml apă
  • 4 fire de ceapă verde
  • 4 căţei de usturoi
  • un cârnăcior mai subţire şi lung
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muşchi de porc împletit ~300:

Muşchiul de porc eu l-am avut împănat cu puţină grăsime, unchiul meu l-a tăiat aşa. Cu o zi înainte am pus muşhiul la marinat. Am condimentat muşchiul cu sare, chilli şi cimbru iar apoi am turnat vinul peste el. Am acoperit cu folie alimentară vasul şi l-am dat la frigider până a doua zi.


A doua zi am tăiat muşchiul în două dar nu până la capăt. (a se vedea poza). Pe mijloc se pune cârnatul şi ceapa verde curăţată şi spălată. Se împleteşte iar la capăt prinde cu o scobitoare.


Aşezăm în vasul de yena, turnăm vinul în care a stat la marinat, turnăm apa şi mai presărăm puşină sare şi chilli. Usturoiul îl tăiem feliuţe şi-l punem pe lângă muşchi. Se dă la cuptor la foc mic, din când în când se unge cu sos şi se mai învârte. Se lasă până când intră furculiţa uşor în muşchi şi este rumenit frumos.


Se serveşte cu o salată şi un vin bun.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchi de porc împletit ~300" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

Ina 1

02.01.2011, 13:31

tare bine arata! Bre, toate aveti vase de la Decorix?
la multi ani, Ionix!!!!!!!!

Ligia Bxl 1

03.01.2011, 13:36

ce bunatate ionix

ionix 1

03.01.2011, 14:11

vă mulţumesc frumos pentru aprecieri...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc sibian