Muschiulet in sos vanatoresc

de gaby_duceag in Porc, 16 Oct 2009 | 7111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • una bucata muschi
  • sunculita
  • masline
  • 2 morcovi
  • doua cepe medii
  • una capatâna usturoi
  • foi de dafin,
  • 4 linguri pasta de tomate
  • piper alb pisat
  • piper negru boabe
  • paprica sau boia de ardei iute
  • o cutie ciuperci,
  • un pahar de vin rosu
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet in sos vanatoresc:

Preparare muschi : se taie muschiul pe mijloc si se desface ca pe peste,obtinând astfel o bucata dubla ce nu trebuie sa

depaseasca un deget grosime. Din loc în loc întepam carnea cu cutitul facând mici orificii.

Se taie apoi cubulete mici din sunca, un morcov,o ceapa si usturoi,de marime egala cu orificiile facute

în carne. Se introduc alternativ câte un cubulet din fiecare si jumatati de masline,în orificiile din carne.

Muschiul astfel pregatit se aseaza într-o tava în care se pune pentru început un pahar cu apa si uleiul.

Preparare sos : într-un bol se dilueaza putin pasta de tomate,în care se presara piperul alb si paprica dupa gustul fiecaruia.

Jumatate din cantitate se toarna peste muschi,iar restul în tava. În tava se mai pun masline întregi,restul

de usturoi,celalalt morcov taiat rondele,cealalta ceapa taiata fideluta,câteva bucatele de sunca,2-3 foi de

dafin maruntite,piper boabe si ciupercile din cutie.



Se baga tava la cuptorul încalzit putin în prealabil si se lasa 40 de minute la foc mare,întorcând din când în când bucata

de muschi,pe o parte si pe alta. Dupa ultima întoarcere se toarna deasupra si paharul de vin rosu si se mai lasa 10 min.



Se scoate pe un platou pe care se scurge si sosul din tava. Se orneaza cu frunze de salata si ridichi taiate rondele.

Se poate servi atât cald cât si rece cu piure sau mazare înabusita.



POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet in sos vanatoresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

gaby_duceag 1

16.10.2009, 12:35

ce-i fetelor?
sa bag la cuptor,veniti?

Bucataras 1

16.10.2009, 12:58

gaby_duceag 1

16.10.2009, 13:35

multumesc Bucataras.
ma onoreaza aprecierea ta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarta cu capsuni
  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Stufat cu carne de porc