Naan (pâine indiană)

de Satisfyyourcravings in Piine, 13 Apr 2014 | 4695 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 căni făină
  • 1 pliculeț drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • 1/4 cană apă călduță
  • 1 1/2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 cană iaurt
  • 3/4 cană lapte călduț
  • ulei de măsline
  • sare grunjoasă
  • ierburi uscate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naan (pâine indiană):

Într-un vas, se dizolvă zahărul în apa călduță. Se adaugă drojdia și se lasă 10 minute, până devine spumoasă.


Se amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.


Se amestecă iaurtul cu laptele și se adaugă peste drojdie. Se adaugă acest mix peste făină și se frământă până devine un aluat ușor lipicios, dar ferm. Nu se frământă prea mult.


Se așează într-un bol uns cu ulei și se acoperă cu un prosop umed. Se lasă la crescut 1 oră.


Se împarte aluatul în 8 și, cu mâinile unse cu ulei, se modelează fiecare bucată într-un oval cu o grosime de 1/2 cm.


Se așează într-o tigaie fierbinte, se ung cu puțin ulei de măsline, se presară ierburi uscate la alegere, se acoperă și se gătesc, la foc mediu spre mare 2 minute. Se întorc, se ung cu ulei și se presară ierburi și se gătesc și pe cealaltă parte încă 2 minute.


Se scot pe un prosop și se presară sare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Naan (pâine indiană)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

13.04.2014, 15:41

arata bine

Alexandra Elena 1

13.04.2014, 16:01

simonacallas 1

13.04.2014, 19:36

Nu am mancat niciodata, dar vreau sa incerc Arata apetisant

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mix pentru ciocolata calda de casa

de Rocsi 9

ieri la 20:01

Fursecuri glazurate, asortate

de Ancutsa 6

ieri la 14:56

Salau cu gremolata si orez

ieri la 10:21

RETETA RECOMANDATA
Piadine Romagnole