Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Se pune la foc mic laptele cu margarina si zaharul pana se topeste. Se pune si cacaua si amestecand ca sa nu se facă cocoloașe. Se da la racit. Intr-un bol batem albusurile cu putina sare, apoi adaugam 5 linguri de zahar, esenta de rom si coaja de lămâie rasa. Batem pana devine o spumă ferma si lucioasa.Adaugam si galbenusurile.
Apoi se amesteca albusul cu crema care sa racit.Agaugam faina si praful de copt in ploaie si amestecam usor cu o spatula. Punem compoziția intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, dam la cuptorul încins, 40 de minute la 180 ° grade. Facem proba cu scobitoarea, lasam sa se raceasca o taiem patratele potrivite . Noi am servit-o cu frisca si ciocolata rasa. Pofta buna!!
1
Se poate face si o glazura, pe care o punem pe deasupra prajiturii, cand inca mai e puțin calda.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult