Desert negresa cu rubarba si capsuni

de anca_rm in Prajituri, 25 Mai 2017 | 2668 vizualizari

 

Imi plac prajiturile cu ciocolata si de data asta, am incercat cu fructe. Rubarba cu gustul ei acrisor, capsunele dulci si ciocolata i-au dat prajiturii mele o aroma deosebita.
"Retete pentru un picnic reusit" 

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
  • 170 gr faina
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar de cocos
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 2 fire rubarba
  • 10 bucati capsuni + 1 lingura zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa cu rubarba si capsuni:

Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei.

Lasam sa se raceasca putin ciocolata.

 Intr-o tava de 20 x 30 cm, punem hartie de copt si presaram o lingura de zahar. Rubarba o curatam si o taiem in bucati. Punem bucatile in tava, cat mai uniform. Capsunile spalate le impartim in jumate si asezam, din loc in loc.

 In ciocolata topita, adaugam zaharul de cocos (poate fi inlocuit cu zahar alb, 3 linguri ) si cate un ou, rand pe rand, amestecand dupa fiecare.

 Punem in compozitie faina, praful de copt si uleiul si omogenizam bine. 

Turnam compozitia peste rubarba si capsuni si nivelam usor. 

Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca si taiem prajitura in cuburi.

Pofta mare!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu rubarba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu afine si merisoare