Negresa de post

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Iun 2014 | 8039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cani faina
  • 2 cani zahar
  • 1 cana ulei
  • 2 cani apa
  • 200 g stafide
  • 6 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt cu sofran
  • coaja de la o lamie
  • un praf de sare
  • 1 borcan d e400 g cu gem de piersici
  • 1 banana cca 170 g
  • 150 g nuca taiata grosier
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Amestecam faina cu zaharul,cacaoa , praful de copt, praful de sare si coaja de lamaie,apoi adaugam uleiul si apa,iar la final stafidele,gemul si banana taiata rondele.Omogenizam bine si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( 25/35 dimensiunea tavii) deasupra punem nuca taiata grosier.Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu cca 40-50 min,e gata cand trece testul scobitorii.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca,apoi se portioneaza

 

TIPS-URI

1

se masoara cu aceiasi cana toate ingredientele,o cana de ceai

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Negresa de post-0
Negresa de post-1
Negresa de post-2
Negresa de post-3
Negresa de post-4
Negresa de post-5
Negresa de post-6
Negresa de post-7
Negresa de post-8
Negresa de post-9

COMENTARII (24)

Tati63

Tati63 1

27.06.2014, 11:04

..mi-ar place sa incec prajiturica asta, dar nu imi plac stafidele, cu ce le-as putea inlocui?;-)

tarasmariana

tarasmariana 1

27.06.2014, 18:49

Arata minunat

mirela0911

mirela0911 1

29.06.2014, 12:03

place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!