Desert negresa de post cu nuci si gutui

de mirela0911 in Prajituri, 23 Noi 2017 | 13511 vizualizari

 

O combinatie de arome delicioase! :X

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu apa
  • 1.5 cani cu zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • 3.5 cani cu faina
  • 3 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt esenta de migdale de la Dr.Oetker
  • 2 gutui
  • 100 g nuca
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert negresa de post cu nuci si gutui:

Mai intai se pune nuca intr-o tigaie sa se prajeasca usor. Cand este gata, se trage deoparte.

Intr-un bol se pune apa cu sarea si zaharul. Se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga uleiul, apoi se pune faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza bine.

Se spala gutuile de puf, se curata de coaja, apoi se taie in cubulete. Se pun peste amestecul din bol impreuna cu nucile. Se adauga si esenta de migdale. Se amesteca pana la incorporare, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru ca 35-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca, se pudreaza, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nucile le-am lasat asa cum au fost, daca doriti le puteti taia mai marunt.

2

Se pot adauga si alte arome cum ar fi zahar vanilat, rom, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa de post cu nuci si gutui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata, cu visine din compot