Nuci

de Mihaela11_jo in Prajituri, 25 Dec 2010 | 7811 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • Pentru biscuiti
  • 400 grame de faina
  • 200 grame de unt( sau margarina)
  • 150 grame nuci macinate
  • 150 grame zahar pudra
  • 2 linguri de smantana
  • 40 grame cacao cernuta
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • Pentru crema
  • 4 galbenusuri + 1 ou intreg
  • 200 grame de zahar
  • 1/2  pahar de apa
  • 1/2  lingurita de esenta de vanilie
  • 40 grame cacao
  • 200 grame unt( sau margarina)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Se fac bilute din aluat, se apasa in forme si se coc la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 15 minute.

Se lasa sa se raceasca.

Cele 4 galbenusuri cu oul intreg se bat bine.

Se face un sirop cu apa si zaharul; se adauga vanilie si cacao si se fierbe putin la foc mic sa se ingroase.

Se lasa sa se raceasca.

Untul se freaca spuma si se adauga treptat crema de cacao.

Se lipesc biscuitii cu crema si se lasa la rece pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos din albusuri