Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

de Gicuta in Dulciuri, 30 Oct 2015 | 21420 vizualizari

 

Daca va este dor de gustul copilariei, incercati aceasta reteta, la fel de delicioasa ca altadata!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 800 g faina
  • un plic de amoniac
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare

Crema:

  • 300 g unt 82% grasime
  • 150 g ciocolata 50% cacao
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri (optional)
  • 1/2 sticluta esenta rom
  • 5 linguri nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute cu crema de ciocolata:

Aluat: Mixam ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste. Adaugam untul moale, amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine, apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe care le punem apoi in forma bine incinsa si le coacem la foc mic 1-2 minute.

Crema: Intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata, dam craticioara deoparte si lasam la racit.

Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura. Adaugam ciocolata topita, galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare. Aromatizam cu esenta de rom dupa gust. Cu ajutorul unei spatule incorporam nucile si dam crema la rece pana se intareste putin. Cu aceasta crema umplem cojile nucilor, apoi le lipim doua cate doua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute cu crema de ciocolata