Desert nuci umplute si faguri

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Mai 2011 | 109466 vizualizari

 

Astazi mi s-a facut dor de copilarie! Dintre multele dulciuri pe care ni le pregatea mama cand eram mica am ales sa incerc retetele de nuci umplute si faguri.

 

INGREDIENTE

Faguri:

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de apa minerala
  • faina cat cuprinde
  • 1 plic de amoniac sau praf de copt
  • esente

Crema:

  • 50 grame de unt
  • 200 grame de ciocolata menaj
  • esente de rom
  • alune prajite (fara sare)

Nuci:

  • 2 pachete de unt
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g nuci macinate
  • 2 linguri de cacao
  • 500 g faina
  • coaja rasa de la o portocala si o lamaie
  • o lingurita de cafea
  • esenta de rom
  • un praf de sare

Crema:

  • 4 oua
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 grame de ciocolata menaj
  • 10 linguri de nuca macinata
  • 2 lingurite de cafea
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci umplute si faguri:

Faguri:

  • Blat:  Zaharul se mixeaza impreuna cu ouale pana compozitia devine spumoasa, apoi se adauga uleiul, apa minerala, amoniacul/praful de copt, esentele si in final, putin cate putin, faina; se amesteca bine tinand cont de faptul ca aluatul format trebuie sa aiba consistenta smantanii. Acum este gata pentru copt! Luam cate o lingurita din compozitie, o punem din loc in loc in forma si o asezam pe ochiul de aragaz pana cand se  rumeneste (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).
  • Crema: Topim untul iar apoi il mixam pana se formeaza o crema, adaugam ciocolata topita, esentele si alunele maruntite. Daca este necesar se mai adauga zahar, de preferat pudra. Se lasa la rece pentru 2-3 ore. Cu aceasta crema umplem fagurii si ii unim, doi cate doi.

Nuci:

  • Blat: Se mixeaza untul cu zaharul pana compozitia devine spumoasa si se adauga apoi toate celelalte ingrediente, amestecand bine. Din aluatul format modelam bilute pe care le punem la copt (in forma speciala) pentru cateva minute, pana cand se  rumenesc (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).
  • Crema: Mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi nuca macinata, cele doua lingurite de cafea, esenta de rom, ciocolata si fierbem toate ingredientele pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Lasam compozitia sa se raceasca. Topim untul, apoi incorporam, treptat, compozitia pregatita anterior (racita)  pana se omogenizeaza bine. Cu aceasta crema umplem cojile de nuca si le unim, doua cate doua.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute si faguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Dya Daniela Andrei 1

02.08.2013, 20:36

Multumesc!

Giana 1

19.09.2013, 16:32

Ma bucur ca am descoperit aceasta reteta, voi incerca si aceasta varianta

nadea68 1

24.10.2013, 21:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post NISTISIMO