Nuci umplute si Faguri

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 19 Mai 2011 | 87153 vizualizari

 

Astazi mi s-a facut dor de copilarie!,,, Dintre multele dulciuri pe care ni le pregatea mama cand eram mica am ales sa incerc retetele de Nuci umplute si Faguri :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru FAGURI avem nevoie de urmatoarele ingrediente Blatul se realizeaza din:
  • 3 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri de ulei,
  • 5 linguri de apa minerala carbogazoasa,
  • faina cat cuprinde,
  • 1 plic de amoniac sau praf de copt,
  • esente
  • Crema se realizeaza din:
  • 50 grame de unt,
  • 200 grame de ciocolata menaj,
  • esente de rom,
  • alune prajite (fara sare).
  • Pentru NUCI avem nevoie de urmatoarele ingrediente Cojile se realizeaza din:
  • 2 pachete de unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 150 g nuci macinate,
  • 2 linguri de cacao,
  • 500 g faina,
  • coaja rasa de la o portocala si o lamaie,
  • o lingurita de cafea, esenta de rom, un praf de sare
  • Crema se realizeaza din:
  • 4 oua,
  • 250 g unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 100 grame de ciocolata menajera,
  • 10 linguri de nuca macinata,
  • 2 lingurite de cafea, esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute si Faguri:

I. FAGURI


Blatul


Zaharul se mixeaza impreuna cu ouale pana compozitia devine spumoasa, apoi se adauga uleiul, apa minerala, amoniacul/praful de copt, esentele si in final, putin cate putin, faina; se amesteca bine tinand cont de faptul ca aluatul format trebuie sa aiba consistenta smantanei. Acum este gata pentru copt! Luam cate o lingurita din compozitie, o punem din loc in loc in forma si o asezam pe ochiul de aragaz pana cand se rumeneste (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).


Crema


Topim untul iar apoi il mixam pana se formeaza o crema, adaugam ciocolata topita, esentele si alunele maruntite. Daca este necesar se mai adauga zahar, de preferat pudra. Se lasa la rece pentru 2-3 ore.Cu aceasta crema umplem fagurii si ii unim, doi cate doi.


II. NUCI


Blatul


Se mixeaza untul cu zaharul pana compozitia devine spumoasa si se adauga apoi toate celelalte ingrediente, amestecand bine. Din aluatul format modelam bilute pe care le punem la copt (in forma speciala!) pentru cateva minute, pana cand se rumenesc (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).


Crema


Mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi nuca macinata, cele doua lingurite de cafea, esenta de rom, ciocolata si fierbem toate ingredientele pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Lasam compozitia sa se raceasca. Topim untul, apoi incorporam, treptat, compozitia pregatita anterior (racita) pana se omogenizeaza bine. Cu aceasta crema umplem cojile de nuca si le unim, doua cate doua.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute si Faguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

Dya Daniela Andrei 1

02.08.2013, 20:36

Multumesc!

Giana 1

19.09.2013, 16:32

Ma bucur ca am descoperit aceasta reteta, voi incerca si aceasta varianta

nadea68 1

24.10.2013, 21:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu nuci