Desert Oreo cheesecake

de Xandrinne in Torturi, 24 Ian 2020 | 2091 vizualizari

 

Bunătăți de Crăciun
Fac de câțiva ani această minunăție dar nu am postat-o până acum... Am tras cu ochiul pe ici, pe colo, cel mai mult m-a încântat varianta de la Jamilla, dar am mai umblat la cantități.

 

INGREDIENTE

  • 18 biscuiți Oreo (mda, cu cremă de ciocolată);
  • 80 g unt topit;
  • 500 g cremă de brânză;
  • 500 g smântână 32% grăsime;
  • zahăr după gust;
  • 10 biscuiți Oreo;
  • 1 plic de gelatină (opțional)
  • Nutella, după gust, dacă doriți;
  • esență de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Oreo cheesecake:

Mai întâi am mărunțit fin biscuiții, cei 18, în robotul de bucătărie, apoi i-am amestecat cu untul topit. Am turnat compoziția obținută (cu un aspect umed) într-o formă detașabilă de tort (a mea are 24 cm diametru) și am nivelat-o bine cu ajutorul unei linguri. Forma de tort am tapetat-o, în prealabil, cu hârtie de copt, unsă cu puțin ulei. După ce am nivelat compoziția de biscuiți am dat forma la rece.

Am bătut smântâna cu ajutorul unui mixer, împreună cu 2-3 linguri de zahăr pudră.

Crema de brânză am amestecat-o ușor într-un bol; când am făcut-o pentru Revelion am pus în crema de brânză și câteva linguri de Nutella, dar am încercat rețeta și fără Nutella, cu alte ocazii.

Am amestecat crema de brânză cu frișca și cu biscuiții Oreo rupți în bucăți, dar nu am folosit gelatină; am turnat amestecul obținut peste crusta de biscuiți, am nivelat și am introdus forma în frigider. Chiar dacă nu am pus gelatină și cheesecake-ul a stat doar la frigider, după câteva ore când am înlăturat inelul formei de tort nu am avut niciun fel de probleme. Desigur, cheesecake-ul a fost cremos, cu o textură mai moale, dar după ce tăiam din el o felie, sau câte am avut nevoie îl puneam înapoi în frigider.

Nouă ne-a plăcut că a fost cremos, nu prea dulce și tare bun!

Dacă nu vreți să încercați varianta asta aveți două posibilități: puneți în crema de brânză un plic de gelatină bine hidratată și apoi dizolvată pe baie de abur până s-a lichefiat, ori introduceți forma în congelator. Înainte de servire scoateți forma și lăsați-o cca 20 de minute la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Oreo cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata Nestle Dessert