Orez cu ciuperci

de deyutzky in Mancaruri de post, 17 Sep 2016 | 4197 vizualizari

 

Pana mai acum cativa ani nu prea-mi placea orezul:P, dar daca il prepar dupa aceasta reteta, il mananc cu pofta. Sper sa va placa si voua. 

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 4 cani de apa(mie-mi place orezul mai apos ca sa zic asa, puteti pune si 3 cani daca vreti sa iasa mai uscat)
  • aprox. 350 g ciuperci champignon proaspete
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei capia
  • 2 linguri zarzavat la borcan
  • sare si piper dupa gust
  • cateva linguri de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci:

Curatam si spalam bine ciupercile, apoi le taiem cuburi si le lasam deoparte.


Curatam, spalam si tocam ceapa, apoi o punem intr-un vas in care am pus uleiul la incins.


Adaugam putina apa si lasam 1-2 minute la inabusit.


Intre timp curatam si spalam morcovul si ardeiul si le adaugam peste ceapa. Le lasam pe foc cateva minute. Adaugam o lingura de zarzavat, ciupercile si putina sare. Amestecam si lasam pe foc pana cand ciupercile scad.


Spalam orezul in 2-3 ape reci, il scurgem, apoi il adaugam in oala.


Punem 1/2 cana de apa si amestecam bine. Lasam pe foc cateva minute si amestecam sa nu se prinda orezul de oala. Adaugam restul de zarzavat si de apa, apoi potrivim de sare si piper.


Dam focul mare, iar cand apa incepe sa fiarba, facem focul mic si acoperim oala cu un capac. Lasam sa fiarba la foc mic aprox. 15 minute. Inchidem focul si il mai lasam acoperit inca 15 minute, apoi il putem servi.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

simona72 1

18.09.2016, 09:16

Place mult!

elucubratiiculinare 1

20.09.2016, 16:25

bun de tot

Gherca Daniela 1

22.09.2016, 13:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Orez cu morcovi si ciuperci (De post)