Orez cu lapte pane

de Angelina_Elena in Dulciuri, 26 Ian 2012 | 3950 vizualizari

 

by Madi_marin...multumesc frumos pentru reteta,imi place cum a iesit,iar in combinatie cu dulceata este delicios!!!:)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 5 linguri lapte praf
  • 5 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala(optional)
  • Pentru pane:
  • 2 oua
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • pesmet
  • scortisoara
  • ulei pentru prajit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte pane:

Orezul spalat se pune la fiert. Cand orezul este fiert se da de pe foc si se adauga cele 5 linguri de zahar, pliculetul de zahar vanilat, coaja de portocala. Intr-un castron punem 2 linguri de orez fiert si cele 5 linguri de lapte praf si amestecam cu blenderul pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine punem amestecul de orez cu lapte praf inapoi in cratita in care s-a fiert si mai lasam 4-5 minute la foc mic, amestecand continuu. Orezul fiert se pune intr-o tava si se lasa la racit, ca apoi sa se poata taia sub forma dorita.

Pentru pane: intr-o farfurie punem 1 lingura de faina, zaharul si un ou. Amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase, apoi adaugam celalalt ou si cele 6 linguri de lapte. Pesmetul se amesteca cu putina scortisoara. Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Bucatile de orez cu lapte le dam prin faina ramasa, apoi prin amestecul de ou si la final prin pesmet. Se prajesc pana se rumenesc frumos pe o parte si pe cealalta.

Orezul cu lapte pane se serveste cu dulceata(de caise) si frisca,peltea,miere,sos de ciocolata sau cu ce doreste sufletelul vostru!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Angelina_Elena 1

28.01.2012, 22:40

multumesc Corina

Ella Carla 1

12.03.2012, 20:42

nu am mai auzit de orez cu lapte pane,arata bine de tot

Angelina_Elena 1

12.03.2012, 22:24

mersi Carla

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte la Multicooker