Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel

de Merisor in Dulciuri, 22 Noi 2019 | 3865 vizualizari

 

Pentru că aveam un dovleac plăcintar micuț, care nu ar fi ajuns la o plăcintă, m-am gândit să pregătesc această rețetă de Orez cu lapte și mousse de dovleac cu caramel.
Foarte bine s-a combinat dovleacul cu caramelul condensat și împreună au înnobilat gustul orezului cu lapte.
A ieșit o nebunie de desert, tare gustos, cremos și aromat!

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea orezului:
  • 300 g orez cu bob mare
  • 200 ml apă
  • 700 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 50 g zahăr tos
  • 20 g zahăr vanilat
  • Pentru mousse de dovleac cu caramel:
  • 250 g dovleac plăcintar, ras
  • 20 g zahăr vanilat
  • 100 g caramel condensat
  • 250 g mascarpone
  • 1 praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel:

Mai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe parcurs. Punem orezul într-o sită și îl clătim bine  în 2-3 ape reci, apoi îl punem  într-un vas cu pereți dubli și îl acoperim bine cu apă rece. Punem vasul la foc mediu, presărăm puțină sare peste orez și îl lăsăm să fiarbă până absoarbe toată apa. Adăugăm, treptat, laptele fierbinte și lăsăm orezul să fiarbă până se hidratează bine și absoarbe tot laptele. Îl mai amestecăm ușor, în primele minute, cu o spatulă, iar spre final adăugăm zahărul vanilat. Lăsăm orezul cu lapte să se tempereze, apoi îl asamblăm în cupe și presărăm scorțișoară peste el. Amestecăm dovleacul ras cu zahărul și îl punem la foc, pe baie de abur. Amestecăm intens în el până se pătrunde bine, apoi îl lăsăm să se tempereze. Neadăugând mult zahăr, nu se va forma sirop și de aceea îl preparăm la bain marie, să nu se lipească. Lăsăm dovleacul să se tempereze bine, apoi îl amestecăm cu caramelul condensat și îl trecem prin sită pentru a obține o cremă fină. Încorporăm, apoi, mascarponele folosind mixerul pentru a deveni spumos ca un mousse. Decorăm orezul cu lapte din cupe cu mousse-ul de dovleac și caramel condensat și mai presărăm un praf de scorțișoară. Dăm cupele cu deliciosul Orez cu lapte și mousse de dovleac cu caramel la frigider până în momentul servirii. Acest desert este delicios rece, iar cele două preparate ce îl compun s-au combinat chiar perfect! Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori