Orez cu lapte si serbet de afine

de monicamarton in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 porţii:
  • 200 de grame de orez
  • 1 litru de lapte
  • 200 de grame de zahăr
  • sare cât luaţi între degete
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă de pudră de roşcove
  • 2 linguri de şerbet de afine.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si serbet de afine:

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, aveţi grijă să fie puţină, stoarceţi orezul de apă, îl puneţi în lapte şi îl lăsaţi să fiarbă 15 minute. Amestecaţi periodic pentru a nu se prinde de oală. După 15 minute, adăugaţi zahărul şi amestecaţi timp de 5 minute, în permanenţă, pentru a nu se prinde amestecul de oală, apoi opriţi focul şi aşezaţi orezul în căniţe.


Amestecaţi scorţişoara cu pudra de roşcove şi o presăraţi peste orez. Adăugaţi peste desertul dumneavoastră o lingură de şerbet de afine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si serbet de afine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu ricotta