Orez cu mazare Rigi-Bigi

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2011 | 2806 vizualizari

 

Este o garnitura foarte buna care in zona mea de bastina se numeste Rigi-Bigi

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 Pahar de orez
  • 400 g mazare congelata
  • 4-5 cepe
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita vegeta
  • Sare, Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu mazare Rigi-Bigi:

Orezul se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiert se strecoara, se pune sub jet de apa rece si se lasa la scurs si racit.


Mazarea se fierbe in apa fara sare, se scurge si se lasa la racit.


Ceapa se curata si toaca marunt.


Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, vegeta si piperul si se caleste 5-6 min.


Cand ceapa este facuta se adauga orezul si se amesteca bine bine.


Se adauga si mazarea fiarta si se amesteca pe foc inca 2-3 min.


Se poate consuma ca atare sau garnitura cu muraturi sau salata.


Eu am consumat-o garnitura la friptura de porc.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu mazare Rigi-Bigi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

MotanLaOale 1

25.01.2011, 16:53

- TABITA - 1

27.10.2013, 16:39

Reteta probata! Foarte gustoasa!

MotanLaOale 1

27.10.2013, 17:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu ciuperci