Orez cu praz si masline

de Bunica in Mancaruri de post, 3 Mar 2014 | 5362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de praz potrivita
  • 200 g. orez
  • 100 ml. ulei de masline
  • 100 g. masline
  • 1 morcov
  • 1vf.lingurita busuioc
  • 1 vf.lingurita ghimbir praf
  • o legatura de patrunjel verde
  • 1 lingurita Baza Mirodenia (Fuchs)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu praz si masline:

Prazul curatat ,spalat se toaca marunt se pune la calit in uleiul incins.


Morcovul curatat,spalat se rade pe razatoarea mica si se pune la calit peste praz.


Orezul spalat,scurs se adauga peste praz si morcov calind cateva minute.


Dupa 5 minute peste orez se pun 200 ml. apa calda si se lasa sa fiarba.


Cand apa a scazut se adauga cate 200 ml. apa calda de doua ori.


Cand orezul este fiert adauga maslinele si condimentele ,patrunjelul tocat marunt ,stinge focul si acopera caratita cu capac.


Se serveste simplu sau ca garnitura la friptura.

TIPS-URI

1

proportia apa- orez a fost de 3 la 1

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

laura_n 1

04.03.2014, 16:44

biig like!

Lia_ 1

04.03.2014, 19:25

am un praz cumparat din geseala, in frigider, si nu stiam ce sa prepar cu el

dantes 1

05.03.2014, 06:38

Bun si sanatos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

Penne cu spanac și gorgonzolla

ieri la 20:54

Paine fara framantare

de Lau 9

ieri la 20:26

RETETA RECOMANDATA
Fasole frecata (de post)