Orez simplu

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2010 | 22216 vizualizari

 

Eu folosesc aceasta garnitura pentru mancarurile cu sos, mai ales cele indiene.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare (de ceai) de orez Basmati (cu bobul lung)
  • 2 cani apa
  • 2 linguri ulei
  • diferite condimentele, dupa gust (chimen, coriandru, sofran, curcuma, cardamom, s.a.)
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez simplu:

Spala orezul, lasa-l la inmuiat in apa calda pentru 30 min. Scurge bine orezul.

Intr-o craticioara pune uleiul la incalzit si adauga orezul. Amesteca pana ce se absoarbe toata apa si se prajeste putin (ai grija sa nu se prinda de fund).

Pune, daca vrei, condimentele si sarea, amesteca. Pune apa, amesteca putin si lasa la foc mediu pana ce incepe sa fiarba. In acest moment da focul foarte mic, pune capacul si lasa 8- 10 minute fara sa amesteci. Cand bobul e aproape facut , chiar daca nu e absorbit tot lichidul, inchide focul si lasa orezul sub capac inca 10 minute.

Serveste cu mancare cu sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez simplu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Teo 1

01.01.2010, 20:55

multumim pt. garnitura ,dar la condimente....m-ai ametit,as vrea ceva mai simplu.

Brindusa 1

02.01.2010, 13:26

Daca o sa citesti retetele mele o sa vezi ca mie imi place mancarea mai aromata.
Daca o sa incerci unul din condimentele scrise de mine, o sa vezi ca o sa-ti placa.
Poti folosi orice condiment iti place: piper, foaie de dafin, cimbru, etc.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez cu fasole rosie