Orez simplu

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2010 | 10180 vizualizari

 

Eu folosesc aceasta garnitura pentru mancarurile cu sos, mai ales cele indiene.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare (de ceai) de orez Basmati (cu bobul lung)
  • 2 cani apa
  • 2 linguri ulei
  • diferite condimentele, dupa gust (chimen, coriandru, sofran, curcuma, cardamom, s.a.)
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez simplu:

Spala orezul, lasa-l la inmuiat in apa calda pentru 30 min. Scurge bine orezul.


Intr-o craticioara pune uleiul la incalzit si adauga orezul. Amesteca pana ce se absoarbe toata apa si se prajeste putin (ai grija sa nu se prinda de fund).


Pune, daca vrei, condimentele si sarea, amesteca. Pune apa, amesteca putin si lasa la foc mediu pana ce incepe sa fiarba. In acest moment da focul foarte mic, pune capacul si lasa 8- 10 minute fara sa amesteci. Cand bobul e aproape facut , chiar daca nu e absorbit tot lichidul, inchide focul si lasa orezul sub capac inca 10 minute.


Serveste cu mancare cu sos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez simplu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

01.01.2010, 20:55

multumim pt. garnitura ,dar la condimente....m-ai ametit,as vrea ceva mai simplu.

Brindusa 1

02.01.2010, 13:26

Daca o sa citesti retetele mele o sa vezi ca mie imi place mancarea mai aromata.
Daca o sa incerci unul din condimentele scrise de mine, o sa vezi ca o sa-ti placa.
Poti folosi orice condiment iti place: piper, foaie de dafin, cimbru, etc.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

Pui condimentat Jerk (Jamaica)

pe 15.08 la 09:42

RETETA RECOMANDATA
Patlicanli Pilav - Pilaf turcesc cu vinete