Orez simplu

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2010 | 7192 vizualizari

 

Eu folosesc aceasta garnitura pentru mancarurile cu sos, mai ales cele indiene.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana mare (de ceai) de orez Basmati (cu bobul lung)
  • 2 cani apa
  • 2 linguri ulei
  • diferite condimentele, dupa gust (chimen, coriandru, sofran, curcuma, cardamom, s.a.)
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez simplu:

Spala orezul, lasa-l la inmuiat in apa calda pentru 30 min. Scurge bine orezul.


Intr-o craticioara pune uleiul la incalzit si adauga orezul. Amesteca pana ce se absoarbe toata apa si se prajeste putin (ai grija sa nu se prinda de fund).


Pune, daca vrei, condimentele si sarea, amesteca. Pune apa, amesteca putin si lasa la foc mediu pana ce incepe sa fiarba. In acest moment da focul foarte mic, pune capacul si lasa 8- 10 minute fara sa amesteci. Cand bobul e aproape facut , chiar daca nu e absorbit tot lichidul, inchide focul si lasa orezul sub capac inca 10 minute.


Serveste cu mancare cu sos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez simplu" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Teo 1

01.01.2010, 20:55

multumim pt. garnitura ,dar la condimente....m-ai ametit,as vrea ceva mai simplu.

Brindusa 1

02.01.2010, 13:26

Daca o sa citesti retetele mele o sa vezi ca mie imi place mancarea mai aromata.
Daca o sa incerci unul din condimentele scrise de mine, o sa vezi ca o sa-ti placa.
Poti folosi orice condiment iti place: piper, foaie de dafin, cimbru, etc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu orez